Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Επίσκεψη στην Σύρο της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου» Λ. Καφαντάρη

Διήμερη επίσκεψη στην Σύρο πραγματοποίησε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου» Λ. Καφαντάρη , συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Κυκλάδων, Νομαρχιακό Σύμβουλο Β.Σιγάλα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της η Λ. Καφαντάρη παραχώρησε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό καθώς και συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων εργαζομένων και επαγγελματιών του νησιού.

Η Λ. Καφαντάρη στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κρισιμότητα των περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου τόσο λόγω της πρωτοφανούς αντιλαϊκής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – Ευρ. Ένωση και ΔΝΤ με την ανοιχτή στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, όσο και λόγω της εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτ. Αιγαίου» τόνισε ότι μέσω του «Καλλικράτη» επιχειρείται από την μια η παραπέρα ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών που μέχρι σήμερα αποτελούν υποχρέωση του κράτους, ενώ με την με τη περίφημη «ανταποδοτικότητα» οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες που ήδη έχουν χρυσοπληρώσει. Η διοικητική «ισχυροποίηση» των ΟΤΑ προάγει την διευκόλυνση εισόδου των ιδιωτών σε δημόσιες μέχρι τώρα δραστηριότητες με τις λεγόμενες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ από την άλλη απομακρύνοντας τους αιρετούς από τον λαό, επιχειρείται να θωρακιστεί το πολιτικό σύστημα απέναντι στην βέβαιη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η ανάθεση στους ενισχυμένους ΟΤΑ αρμοδιοτήτων παιδείας , υγείας, πρόνοιας και επιπλέον φορολογίας, ενισχύει τις αντιλαϊκές ανατροπές, διευκολύνοντας την απαλλαγή του κεντρικού κράτους από την υποχρέωση παροχής ενιαίων δωρεάν και υψηλής ποιότητας αντίστοιχων υπηρεσιών, ενώ κατηγοριοποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες ανάλογα με τον τόπο διαμονής, την φοροδοτική ικανότητα και τις επιλογές των τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων . Η εμπειρία της φορομπηξίας που έχει ήδη επιβληθεί για όσες υπηρεσίες έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στους υπάρχοντες ΟΤΑ, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις.

Όσο αφορά στις εργασιακές σχέσεις που θα επικρατήσουν στους νέους ΟΤΑ, οι μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και η ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης για διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο δημόσιο, με μανδύα μάλιστα την αξιοκρατική επιλογή μέσω ΑΣΕΠ, ανοίγουν περισσότερο το δρόμο για την υπονόμευση της σταθερής εργασίας .

Η αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας συνδυάζεται με την πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου στα πρότυπα του καλπονοθευτικού αντιδημοκρατικού γερμανικού μοντέλου που πρακτικά αποτελεί μορφή πλειοψηφικού.

Η Λ. Καφαντάρη σχολιάζοντας παρεμβάσεις, έκανε ειδική αναφορά στην οργανωμένη επιχείρηση συκοφάντησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών. Τόνισε δε ότι το πρόβλημα του τουρισμού οφείλεται στην καπιταλιστική κρίση και την καταλήστευση του εισοδήματος των εργαζομένων και όχι στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών. Οι ναυτεργάτες ,όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να περιφρουρούν τους αγώνες τους , ειδικά τώρα όπου εφοπλιστές και κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις οδηγίες της ΕΕ επιχειρούν να επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας στην ακτοπλοΐα και τις κρουαζιέρες. Οι νησιώτες δεν ξεγελιούνται από την μαύρη προπαγάνδα κυβέρνησης – ΛΑΟΣ – ΝΔ και εφοπλιστών καθώς είναι οι πρώτοι που πλήττονται από την εφοπλιστική ασυδοσία χειμώνα καλοκαίρι παρά τις παχυλές επιδοτήσεις που εισπράττουν σε ζεστό δημόσιο χρήμα.

Η Λ. Καφαντάρη ζήτησε την συστράτευση των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματιών των νησιών στην «Λαϊκή Συσπείρωση», την παράταξη που στηρίζεται από τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, την μόνη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την αταλάντευτη δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ και στο τοπικό επίπεδο.

Καφαντάρη Λίλα του Ηλία. Ηθοποιός, διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ΣΕΗ. Διετέλεσε βουλευτής του κόμματος από το 2007 έως 2009 και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2009 στα Δωδεκάνησα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.