Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Έργα και ημέρες της ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΥΡΑΣ (2)

      Γράφει ο Αριστερίξ

   Καθώς πλησιάζει η μέρα της κάλπης,εκλογικό άγχος φαίνεται να έχει καταλάβει τον υποψήφιο  δήμαρχο Γ.Δεκαβάλλα και την ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΣΥΡΑ.Σκέφτηκαν λοιπόν ότι υλοποιώντας προεκλογικά έργα βιτρίνας, θα κερδίσουν κάποιες ψήφους αφελών συμπολιτών μας. Προσφέροντας δηλαδή χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ,πιστεύουν ότι θα εξασφαλίσουν την ψήφο τους.
       Ανέθεσαν λοιπόν σε εργολάβο την επισκευή της οδού από πλατεία Ηρώων έως Αξό να ασφαλτοστρώσει -δίχως ενημέρωση των οδηγών- τη συγκεκριμένη οδό.
       Η προεκλογική βιάση του δημάρχου να κερδίσει κάποια ψηφουλάκια ,στη βάση μιας καταδικασμένης στη συνείδηση των πολιτών μικροπολιτικής εκμετάλλευσης "εργων" της τελευταίας στιγμής,"έδεσε" με την προχειρότητα της εκτέλεσης του έργου (απλή επίστρωση πίσσας).
      Λίγο μετά ήρθε η βροχή και σάρωσε τον προχειροστρωμένο δρόμο,θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων-ιδίως των δικυκλιστών.Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος προτίμησαν τη σιωπή ,όταν αντιμετώπισαν την οργή των συμπολιτών μας.
     Αργότερα, με ένα ιδιαίτερα αποστασιοποιημένο δελτίο τύπου ζήτησαν συγνώμη και βεβαίωσαν ότι το έργο θα υλοποιηθεί πάλι!Επιστράτευσαν δε τόσο τον εργολάβο όσο και στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου,να ζητήσουν κι αυτοί συγνώμη από τους αγανακτισμένους δημότες,που έχουν κουραστεί να πληρώνουν αστοχίες δημοτικών έργων,ενώ οι δημοτικοί άρχοντες μένουν στο απυρόβλητο κρυπτόμενοι έως ότου κοπάσει ο θόρυβος.
   Το παραπάνω επεισόδιο από τα έργα και τις ημέρες της ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΥΡΑΣ κονιορτοποιεί την έντεχνα φιλοτεχνημένη εικόνα της αποτελεσματικής δήθεν δημοτικής αρχής και αποκαλύπτει τον προκλητικό(με την έννοια της υποτίμησης της νοημοσύνης των δημοτών) τρόπο προεκλογικής καμπάνιας που έχει επιλέξει.
   Δύο μόλις μέρες μετά το μαυρογιαλούρικης λογικής "έργο",τα απόνερα της καταιγίδας δεν παρέσυραν στο πέρασμά τους τις φρεσκοστρωμένες πίσσες αλλά και μια δημοτική αρχή που μπάζει από παντού...

9 σχόλια:

  1. Βαρεθήκαμε να πληρώνουμε τα σπασμένα τους.Καλά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού τους επιτρέπουμε με την ψήφο μας να μας θεωρούν χαχόλους τι περιμένουμε;Προκοπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να κανει και ο δημαρχος. θεός είναι να προβλέψει την βροχή; η μηπως φταιει και γιαυτο. ελεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΕΓΟΝΤΩς ΕΙΣΡΟΗ ΨΗΦΩΝ. ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πίσσα και πούπουλα στους Μαυρογιαλούρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν γινόταν ένα ατύχημα ποιος θα πλήρωνε;Ο εργολάβος ή ο δήμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ήταν άραγε η μοναδική αστοχία έργου στην Ερμούπολη;Κάποτε κάποιος πρέπει να ανοίξει το φάκελο των επιβλέψεων και των παραλαβών των έργων.Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι..
    Μετρημένοι στα δάχτυλα εργολάβοι λύνουν και δένουν.Κι οι δημότες υποζύγια πληρώνουν αδιαμαρτύρητα.Αυτή είναι η αλήθεια κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σίγουρα ο τόπος χρειάζεται μια αλλαγή από νέους ανθρώπους, που θα δώσουν το κάτι παραπάνω σε αυτό το νησί. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται ο τόπος, είναι ο τρόπος στην αντιμετώπιση των κακών κειμένων που προκύπτουν από εσφαλμένες αποφάσεις, λειτουργίες κλπ, από το κάθε δημόσιο πρόσωπο, χωριστά. Με το να αντιδρούμε προ εκλογικά όλοι μας έτσι, αν μη τι άλλο δηλώνει την μιζέρια μας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην Ερμούπολη και το νησί γενικότερα. Πολλά έργα έγιναν, άλλα σωστά, άλλα λάθος και άλλα τόσα που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν. Ο τόπος χρειαζόταν μια αλλαγή, αντιθέτως όμως βλέπουμε μια ανακύκλωση και μετάλλαξη ίδιων ανθρώπων, που ότι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν. Όπως εγώ, έτσι και άλλοι πολλοί, περιμέναμε να δούμε αυτήν την αλλαγή, πιστεύοντας ότι θα βλέπαμε σε κάποιο ψηφοδέλτιο, επικεφαλής έναν νέο ηλικιακά και πολιτικά Συριανό ή στην χειρότερη πολλά καινούρια, νέα και άφθαρτα άτομα από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του νησιού. Κάτι από αυτά δυστυχώς, για πολλοστή φορά δεν έγινε. Αυτό βέβαια ήταν λίγο δύσκολο να γίνει από την μεριά του Πασοκ, λόγω Δεκαβάλλα. Το ψηφοδέλτιο δεν μπορείς να το πεις και ανανεωτικό! Στην Νέα Δημοκρατία τα πράγματα ήταν πιο απλά, αλλά τα έκαναν πιο δύσκολα, νομίζοντας ότι τα παράπονα και οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου θα είχαν αντίκτυπο στον Δεκαβάλλα, όποιον και αν έβαζαν απέναντι του. Δυστυχώς υποτιμήθηκε η νοημοσύνη του κόσμου με την επιλογή Απέργη. Το ψηφοδέλτιο ας μην το κρίνω. Νομίζω ότι η ευκαιρία για την Νέα Δημοκρατία πέταξε. Η λεγόμενη ανεξάρτητη κίνηση του Πάπιτση είναι καλή, άλλα όχι αρκετή για την αλλαγή. Αν γινόταν από κάποιον άλλον αυτή η τολμηρή κίνηση, ίσως τα πράγματα να είχαν διαφορετική μορφή σήμερα, αλλά και για το μέλλον. Το ψηφοδέλτιο πιο αδύναμο πολιτικά και από την τωρινή μειοψηφία. Υπάρχουν φυσικά και οι υποψηφιότητες των δύο αριστερών κομμάτων, οι οποίες είναι στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες φορές.
    Θέλω να καταλήξω στο ότι καλή η γκρίνια, η κριτική, η άποψη και η μουρμούρα αλλά δεν είναι αρκετή για να βάλουν μυαλό ή να καταλάβουν επιτέλους κάποιοι τι συμβαίνει. Καταντάει κουραστικό και μίζερο. Ας δούμε επιτέλους την πραγματικότητα! Θέλουμε όντως αλλαγή? Και αν ναι, ποιοι θα είναι αυτοί που θα την κάνουν? Δεν νομίζω ότι όλοι οι παραπάνω μπορούν να κάνουν την αλλαγή! Δεν γίνεται να αλλάξει ο Δεκαβάλλας, ο Πάπιτσης και ο Απέργης στα 50 φεύγα νοοτροπία και πολιτική αντίληψη!!! Ας υποστούμε τις συνέπειες για άλλα τέσσερα χρόνια όποιος και να βγει, και ας περιμένουμε να δούμε τι καταλάβαμε όλοι μας μέχρι τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές!!!

    Υ.Γ Γιατί ικανότατοι νέοι και νέες από όλους κομματικούς χώρους που έχουν διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές αντιλήψεις έμειναν έξω από τις εκλογές? Καθεστώτα υπάρχουν πολλά εν τέλει στο νησί.

    Γνωστός άγνωστος (όπως όλοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο παιδιά πολύ ωραία τα λέτε !! Κανονίστε λοιπόν να ψηφίσετε τον «Διορισμένο Δήμαρχο», καθώς έχει παρατηρηθεί στο νησί μας, που πλέον είναι και πανελλήνιο φαινόμενο, η «εθισμένη ψήφος». Στηλιτεύουν δηλαδή οι περισσότεροι πολίτες κατά την διάρκεια της τετραετίας, την καθεστωτική νοοτροπία, τις παλινωδίες και την ανικανότητα και στο τέλος «Ο ΨΗΦΟΣ» (= η ψήφος όπως έχει επικρατήσει) πηγαίνει στους ίδιους (ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου Speaking!!).

    Άσχετο με το θέμα που προβάλλεται στον παρών blog σχετικά με τα έργα, σας παραπέμπω στον βασικό τομέα που έχει την ευθύνη ένας Δήμος δηλαδή την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, αυτό που γνωρίζουμε όλοι από παιδάκια. Πηγαίνετε λοιπόν στα Πευκάκια και σε άλλες αντίστοιχες συνοικίες να καμαρώσετε τον απόλυτο σκουπιδότοπο και την εκπληκτική δυσοσμία. Και μην μου πείτε ότι ο αρμόδιος «Αντιδήμαρχος – Μερεμέτιας» είναι πετυχημένος!! διότι θα σας απαντήσω ότι καθαριότητα δεν είναι μόνο να σκουπίζει κανείς το δρόμο, αλλά μια ολόκληρη στρατηγική βασισμένη σε προληπτικά μέτρα, ευαισθητοποίηση πολιτών, ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην καθαριότητα, μικροεπενδύσεις σε ειδικούς οικολογικούς κάδους κλπ.
    Τι να πούμε τώρα για έργα και οράματα. Εδώ δεν γνωρίζουν την δουλειά που κάνουν ή την γνωρίζουν τόσο καλά, που το κάνουν επίτηδες! Αναφορικά με τα «έργα κακοτεχνίες» θα πω τούτο: μην ξεχνάτε είναι «δικηγόροι – μάγειρες», συνεπώς θα το μαγειρέψουν έτσι το θέμα που στο τέλος θα βγουν και θύματα. Πάγια τακτική αποτελεί οι ευθύνες να πέφτουν στον εργολάβο, στα συμφέροντα και στην ανικανότητα των άλλων (παρεμπιπτόντως στην συμπεριφορική ψυχολογία η συνεχής ρίψη ευθυνών στους άλλους ονομάζεται διαταραχή χαρακτήρα και χρήζει παρακολούθησης με συγκριμένο αριθμό συνεδριών!!!).

    «ΜΑΥΡΟΣ Ο ΨΗΦΟΣ» στα συμφέροντα και στον «Στρογγυλοποιημένο Δήμαρχο».
    Τώρα θα μου πείτε, τι να ψηφίσει κανείς από του άλλους συνδυασμούς??? Δυστυχώς δεν έχω απάντηση, καθώς η γενικότερη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος και η αποστροφή προς την πολιτική των νέων και ικανών ανθρώπων, έχει χτυπήσει και τους Δήμους τη δε Σύρο η εν λόγω πολιτική χρεοκοπία, την έχει τσακίσει…
    Οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.