Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Επικοινωνιακά προβλήματα στην ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΣΥΡΑ

Γράφει ο Αριστερίξ

    


    Ενώ βρισκόμαστε 20 μόλις μέρες προ της κάλπης,ακόμα κι ένας ανύποπτος ψηφοφόρος θα διαπίστωνε το επικοινωνιακό έλλειμμα της παράταξης ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ(συγνώμη αλλά δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ευφημιστικό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ) ΣΥΡΑ.
          Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικοινωνιακή ομάδα της παράταξης είναι ασυντόνιστη και αδυνατεί να ανταποκριθεί στο έργο της προπαγάνδισης των θέσεών της και του απολογισμού του (όποιου) έργου της.
     Εξαιτίας αυτής ακριβώς της αδυναμίας,ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος χαράζει το δικό του προσωπικό δρόμο προβολής.
     Ξεκινάμε από τον επικεφαλής της παράταξης ,υποψήφιο δήμαρχο κ.Δεκαβάλλα,ο οποίος διατηρεί τη δική του προσωπική ιστοσελίδα(1),την οποία ενημερώνει συχνά ενόψει εκλογών,μιας και δεν υφίσταται παραταξιακός ιστότοπος!
     Άλλοι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι επιλέγουν την προσωπική τους προβολή,παρακάμπτοντας το ούτως ή άλλο ανεπαρκέστατο γραφείο τύπου του δήμου,μέσω αρθρογραφίας στον τοπικό τύπο.
       Αυτό το δρόμο επέλεξαν οι κ.κ Αλμπανόπουλος και Βελισσαρίου(2),οι οποίοι ,καπελώνοντας Δ.Σ και συλλογικά όργανα, δράττονται της ευκαιρίας να προσπορίσουν προσωπικό όφελος, προσωποποιώντας και  εξιδανικεύοντας πρόωρους (τρεις μήνες πριν το τέλος του έτους!) απολογισμούς έργων(π.χ Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής)(3),στα οποία μάλιστα συμμετέχουν κι άλλοι δήμοι(π.χ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο).
     Άλλοι,όπως ο κ.Γ.Κεράνης, επιλέγουν πιο σίγουρους παλαιοκομματικούς δρόμους,έχοντας προγραμματίσει τα εγκαίνια της επέκτασης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης λίγες μέρες πριν τις εκλογές!(τυχαίο;)
     Νεώτεροι υποψήφιοι,που δεν είχαν την τύχη να υπηρετήσουν δημοτικούς θώκους,και -ελλείψει χρημάτων- θέλοντας να προσελκύσουν την κρίσιμη μάζα των νέων ψηφοφόρων,έχουν επενδύσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και παρεμβάσεις στον ηλεκτρονικό τύπο.
    Είναι πλέον καθαρό ότι εξαιτίας της ανομοιογένειας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΥΡΑΣ,του σκληρού αγώνα της σταυροδοσίας,της ανυπαρξίας ιδεολογικοπολιτικού πλαισίου που τους συνέχει,καθώς και του εν γενει επικοινωνιακού ελλείμματος που τους ταλανίζει,ο δρόμος είναι μόνο ένας: ο σώζων εαυτόν σωθήτω....

Σημειώσεις

2.Eφ.ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ,13/10/10
3. http://apopsy.blogspot.com/2010/10/t.html

14 σχόλια:

  1. Απορία μου: τι να επικοινωνήσουν;το ανύπαρκτο έργο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλοι νεροκουβαλητές του κοιμώμενου βόα Δεκαβάλλα είναι.Όταν το συνειδητοποιήσουν θα είναι αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν απολογείται ο Βελισαρίου για το φιάσκο της μαρίνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θΕΩΡΏ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Δ.Σ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό οι καροκλοκένταυροι του δήμου προκειμένου να επανεκλεγούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mας έχουν κάτσει στο σβέρκο 20 χρόνια.Καλά είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mα καλά,υπάρχει κανείς που να αυταπατάται ότι οι αναφερόμενοι στο σχόλιο κι άλλοι πολλοί έχουν ως μόνο στόχο τους όχι το καλό του νησιού αλλά να παραμείνουν στις ζεσταμένες τους καρέκλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρόκειται για ένα εσμό πολιτικάντηδων,καρεκλοκένταυρων,μωροφιλόδοξων παραγόντων που έχουν βρει στέγη στην παράταξη(ή καλύτερα εκλογικό μηχανισμό),που έχει καταδικάσει την Ερμούπολη και το νησί στη στασιμότητα αν όχι στην οπισθοδρόμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί τα βάζετε όλοι με το Δεκαβάλα και την παράταξή του;Τα στελέχη κι οι υποψήφιοι άλλων χώρων είναι καλύτεροι;Υπάρχει γενικότερο ελλειμμα πολιτικού προσωπικού στη Σύρο νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Δεκαβάλλας το 1990 πήρε το δικαίωμα από τον Ερμουπολίτη να είναι Δήμαρχος. Οι ίδιοι πολίτες και ακόμη περισσότεροι, του δίνουν πάλι αυτό το δικαίωμα να είναι Δήμαρχος και την επόμενη τετραετία. Δέκα χρόνια ακούμε όλοι μας ότι η πόλη έχει μείνει πίσω, συμφωνώ απόλυτα. Που είναι όλοι αυτοί σήμερα να τον κρατήσουν μακριά από τα κοινά? Περίμενα να δω ικανότερους και πιο αξιόλογους υποψηφίους για το νησί πλέον, αλλά μάταια. Χώθηκαν όλοι στις φωλιές τους για κριτική και μόνο. Και ο Απέργης και ο Πάπιτσης, δεν μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τόπο, ειδικά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων συμβούλων τους, που αν μη τι άλλο οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι σημαίνει τοπική αυτοδιοίκηση (όχι ότι και κάποιοι του Δεκαβάλλα πάνε πίσω). Όσο για τον προεκλογικό αγώνα!!! Αν γέμιζαν με αφίσες και χαρτάκια την πόλη, θα λέγαμε όλοι τι σκουπιδαριό είναι, ή ακόμη ότι ο κόσμος πεινάει και αυτοί πετάνε τα λεφτά για αφίσες. Οπότε καλό το διαδίκτυο, και οικολογικό και δωρεάν και προσβάσιμο για όλους. Για ανακοινώσεις εγκαινίων κλπ, όλοι το ίδιο θα έκαναν, όπως τις προεκλογικές καταγγελίες των υποψηφίων Δημάρχων!!!

    Υ.Γ Καλό θα είναι να ψάξουμε όλοι μας, το γιατί υπάρχει έλλειψη πολιτικού προσωπικού, όπως προανέφερε και ο άγνωστος των 4:05. Αυτό είναι πιο σοβαρό από το να λοιδορούμε τους υποψηφίους.

    Γνωστός άγνωστος (όπως όλοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ζήτημα είναι να συμφωνήσουμε πρώτα ότι η 20ετής παραμονή στη δημοτική εξουσία έχει καταστήσει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ καθεστώς,με συνέπεια το τέλμα στο νησί.
    Τώρα είναι συζητήσιμο ότι ενώ το παλιό δε μπορεί να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα(π.χ κυκλοφοριακο),από την άλλη πλευρά οι αντίπαλοι συνδυασμοί ενώ πλεονεκτούν στην κριτική ,μειονεκτούν στις προτάσεις ανάτασης του νησιου.
    Τη λύση θα δώσουν φυσικά οι ψηφοφόροι,αν και ως τώρα δεν εχουν ενημερωθεί για το προεκλογικό πρόγραμμα των υποψηφίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς για τη Σύρο ο Δεκαβάλλας και οι συν αυτώ κάνουν ότι θέλουν έχουν τα "ζώα" που τους ψηφίζουν ότι και να κάνουν και δεν φοβούνται τίποτα, γι΄ αυτό και από αναλήψεως της δημαρχιακής εξουσίας όλα τα υποτιθέμενα μεγάλα έργα, έχουν μείνει μεγάλα στα χαρτιά, π.χ. αεροδρόμιο, μαρίνα, καζίνο και τόσα άλλα που αν αρχίσω δε θα έχουν τελειωμό. Για όλα αυτά έχει δώσει ο δήμαρχος και οι συν αυτώ εξηγήσεις στο Συριανό λαό, απλώς ο Βελισσαρίου βγήκε και πανηγύριζε και μαζί του όλοι οι τις δημοτικής πλειοψηφίας επειδή λέει δεν έβαλαν πρόστιμο για το κάκιστο έργο της μαρίνας. Το ότι δαπανήθηκαν τόσα χρήματα του Συριανού λαού που πήγαν στα σκουπίδια γι' αυτό δε μας είπαν τίποτα. Ελπίζω ο λαός της Σύρου να αφυπνιστεί από τον λήθαργο και να διώξει το Δεκαβάλλα και την παρέα του που δεν έχουν να δώσουν τίποτα στο νησί μόνο πίσω μπορούν να το πάνε. Τώρα όσο για τους άλλους υποψηφίους, οποιοσδήποτε και αν είναι σίγουρα κάτι καλύτερο θα έχει να δώσει στον τόπο. Σ Υ Ρ Ι Α Ν Ο Ι Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να ψηφίσω ρε γαμώτο?
    Τζίνη, μπας και κάνει κανένα μαγικό?
    Πάπιτση, μήπως και κάνει όλο το νησί σαν την Άνω Σύρο?
    Απέργη, που είναι από έξω μπέλα μπέλα και από μέσα κατσιβέλα? (μυρίζει το στόμα του)
    Ή τον Δεκαβάλλα, το παιδί του λαού? Ένα πράγμα σαν τον Ξανθόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν αναρωτιέστε γιατί αποχώρησε ο Πάπιτσης απ τον συνδιασμό Δεκαβάλλα, ενώ ξεκίνησαν μαζί;;(κάτι που λίγοι γνωρίζουν)...Κι αυτός την καρέκλα θέλει...20 χρόνια ήταν στην Ανω Σύρο...γιατί τον έβγαλαν οι δημότες και πήγε σπίτι του....εκμεταλεύτηκε καταστάσεις και τώρα επιστρέφει πίσω να το παίξει αδιάφθορος...είναι γλυκειά η καρέκλα....καθώς και ο μισθός!...θα δεχόμουν αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό αν κατέβαινε ένας άνθρωπος 30-40 ετών ως δήμαρχος...αλλά κι αυτός που βρέθηκε τον φάγανε οι έσω του κόμματος....όποιος ψηφίσει ας ψηφίσει τουλάχιστον νέα πρόσωπα σε ηλικία μπας και φύγουν οι παλιοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.