Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία Πάπιτση στο νοσοκομείο Σύρου

    Σήμερα, 20/10/2010,  ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου, κος Γιώργος Πάπιτσης και ομάδα υποψηφίων συμβούλων, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, κο Νίκο Πόθο , στη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα και οι προτάσεις του Συνδυασμού για την ΥΓΕΙΑ, η οποία τελευταία βάλλεται από πολλές πλευρές και συμφέροντα.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε ότι θα στηρίξει τις όποιες θετικές πρωτοβουλίες του Διοικητή και του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ έγινε συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Βοηθητικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.
Τα τρία Εργασιακά Σωματεία του Νοσοκομείου έθεσαν τους προβληματισμούς που τους διακατέχουν  για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ανέφεραν τις ελλείψεις που έχει το Νοσοκομείο σε υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς έχουν δημιουργηθεί νέα τμήματα  χωρίς την απαιτούμενη προετοιμασία, καθώς ο Οργανισμός του Νοσοκομείου βρίσκεται στα συρτάρια και έχει σχεδιασθεί από το2003 και ήδη  είναι ξεπερασμένος.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε ότι πρέπει να  απαιτήσουμε νέες ρυθμίσεις κύρια για τη συμμετοχή του Δήμου και άλλων Κοινωνικών Φορέων στο Διοικητικό Συμβούλιο και όχι αυτό να αποτελεί Κομματικές επιλογές της όποιας κυβέρνησης, να σχεδιασθεί ένας νέος οργανισμός σύμφωνα με τη χάρτα υγείας που θα προβλέπει τις σημερινές συνθήκες και απαιτήσεις στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας για τις Κυκλάδες. Παράλληλα δήλωσε ότι θα είναι πλάι στους εργαζόμενους οι οποίοι με προσωπικές θυσίες συμβάλουν ενεργά στην λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά πληρώνουν οι ίδιοι την κακοδιαχείριση και την υποβάθμιση του ΕΣΥ.
Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κύριο Λημναίο, ο οποίος εξεδήλωσε σοβαρά την αγωνία του για το μέλλον του νοσοκομείου της Σύρου καθώς προβλέπει ότι το μέλλον είναι αβέβαιο και ορατό το λουκέτο, ιδιαίτερα από την αποχώρηση των Ιατρών οι οποίοι πιέζονται οικονομικά, αλλά και δεν υποστηρίζονται ηθικά με αποτέλεσμα να κλείνουν οι κλινικές η μία μετά την άλλη, οφθαλμολογική, παιδιατρική κ.λπ. από έλλειψη ιατρών, ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού  είναι πολύ μεγάλος και δεν γίνεται καμία προσπάθεια πρόσληψης νέων, ώστε το νοσοκομείο να έχει μέλλον και προοπτική.
Ο κος Πάπιτσης δήλωσε ότι θα ηγηθεί στον αγώνα για την αναδιοργάνωση του νοσοκομείου, αλλά και για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου στη Σύρο, καθώς το υφιστάμενο είναι ήδη ξεπερασμένο, άμεσες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και των κέντρων υγείας τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με αυτό, ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.
Τόνισε δε ότι θα δημιουργηθεί Κέντρο Πρόληψης Υγείας, ώστε με έρευνες και ενημέρωση, αλλά και μέτρα όπου αυτό απαιτείται να δημιουργήσουμε μία υγιή Κοινωνία.

1 σχόλιο:

  1. εργασιακά σωματεία.... ούτε ο ευαγγελισμός το μεγαλύτερο νοσοκομείο των βαλκανίων δεν τα έχει. Αυτό είναι στην Ελλάδα λες κύριε πρόεδρε και γυρίζουν όλοι!Ποσοι βολευτηκαν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.