Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιούνκερ... «ψηφίζει» ΚΚΕ!

                Γράφει ο Αριστερίξ
«Ηξερα ότι η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δεν μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα»!
Τι μας λέει ο κ. Γιούνκερ σε τούτο το δεύτερο σκέλος της δήλωσής του;
Πρώτον ότι τα περί «άγνοιας», είτε της Κομισιόν και της «Γιούροστατ», είτε των δικομματικών εταίρων, όσον αφορά τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, είναι ένας γελοίος επικοινωνιακός ισχυρισμός.
Οτι οι πάντες γνώριζαν και ότι - και οι μέσα και οι έξω - έκαναν τη «δουλειά» τους. Και «δουλειά» τους δεν είναι άλλη από το να εξασφαλίζουν, να διαμορφώνουν τις πολιτικές προϋποθέσεις και να παρακολουθούν την ντόπια και την ξένη πλουτοκρατία να βγάζουν «φράγκα» πάνω στην καμπούρα του ελληνικού και κάθε ευρωπαϊκού λαού.
Δεύτερον (και απείρως σημαντικότερο): Ο κ.Γιούνκερ μας λέει ότι η ΕΕ δεν είναι μια ένωση «ισότιμων εταίρων», αλλά μια λυκοφωλιά, όπου οι μεγάλοι «τρώνε» τους μικρούς, όπου οι σχέσεις αλληλεξάρτησης, αλληλοδιαπλοκής και αντιθέσεων μεταξύ των μονοπωλίων μετατρέπονται σε δυσβάσταχτα βάρη για τους λαούς.
Οτι η ΕΕ δε συνιστά κάποια «Αγία Οικογένεια», αλλά ένα ιμπεριαλιστικό κλαμπ, όπου οι ισχυροί πολυεθνικοί όμιλοι, αυτοί με τις «Ζήμενς» και τα «υποβρύχια που γέρνουν», και οι άλλοι με τις γέφυρες Ρίου - Αντιρρίου και τις φρεγάτες που τους παραγγέλνει ο Παπανδρέου, ληστεύουν τους πιο αδύναμους.
Οτι η ΕΕ δεν ήταν και δε θα λειτουργήσει ποτέ ως συνεύρεση, με στόχο τη «σύγκλιση», αλλά αποτελεί ένα οικοδόμημα όπου ζει και βασιλεύει ένας από τους βασικούς καπιταλιστικούς νόμους, όπως ακριβώς τον παρουσίασε ο Λένιν στις αρχές του περασμένου αιώνα, ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης.
Πίσω από τα μισόλογα, αυτά μας «εξομολογείται» ο Γιούνκερ. Ο οποίος ως εκ της θέσεώς του (πρόεδρος της ευρωζώνης) ξέρει πολλά.
Αλλά, εφόσον από τις μισές αλήθειες που λέει ο Γιούνκερ αναδεικνύεται το τεράστιο ψεύδος περί της «ισχυρής Ελλάδας», η αβυσσαλέα δημαγωγία περί του «απάνεμου λιμανιού της ΟΝΕ» και η διαχρονική απάτη περί της «Ευρώπης των λαών», τότε - είναι πρόδηλο - η αλήθεια και το δίκιο, όσον αφορά το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ (και όσων την υπηρετούν) είναι με το μέρος του ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.