Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

“ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” Γιατί ναυάγησε η συνεργασία με τον Ν. Χρυσόγελο και τον “Οικολογικό Άνεμο”



         Δυστυχώς οι προσπάθειες μας για να εκφραστεί η ελπίδα και το “όνειρο” στο Νότιο Αιγαίο μέσα από τη συνεργασία δυνάμεων της Αριστεράς και της Οικολογίας, που έχουν πολλές κοινές απόψεις και προγραμματικές θέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή μας, προς το παρόν αναστέλλονται.
Βιαστήκαμε να κοινοποιήσουμε προς τα έξω την μέχρι χθές συνεργασία μας, θεωρώντας ότι είναι αυτονόητη η έκφραση όλων των δυνάμεων του κοινού ψηφοδελτίου στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Υποτιμήσαμε εμμονές, παραδοξολογίες και σχεδιασμούς, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε χώρους που εμφανίζονται ως καινούργιοι και μάλιστα σε ρόλο υποκατάσταστου του απαξιωμένου πολιτικού σκηνικού. Αποδεχθήκαμε την πρωτοκαθεδρία του Ν. Χρυσόγελου και βάλαμε στην άκρη ιστορικές διαδρομές, πολιτική, κοινωνική παρουσία και αγώνες, με μόνο στόχο να εκφραστεί ένα δυναμικό ρεύμα ιδεών με οικολογικές και κοινωνικές αναφορές και να αποκτήσει πάλι ελπίδα η κοινωνία, που βρίσκεται περιθωριοποιημένη, φοβισμένη και απογοητευμένη από τη διαφθορά του δημόσιου βίου, από την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, από τα ισοπεδωτικά και αμείλικτα μέτρα, που παίρνονται δήθεν για τη σωτηρία της χώρας.
Πέσαμε έξω. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, επικράτησε η ανωριμότητα και οι κινήσεις τακτικής. Στο όνομα μιας δήθεν υπερκομματικής λογικής επιδιώχθηκε ο αποκλεισμός της παράταξής μας από το νέο περιφερειακό συμβούλιο. Φυσικά δεν βοήθησε και ο εκλογικός νόμος, που   εκλέγει τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, όχι με βάση την συνολική εκλογική του δύναμη στο νομό, αλλά μόνο αν εκλεγεί σε μια από τις υποδιαιρέσεις του, δηλαδή σε μία από τις εννέα (9) εκλογικές περιφέρειες, που συναπαρτίζουν τον πάλαι ποτέ νομό Κυκλάδων. Αλλά γι' αυτό ας όψεται το δίδυμο Ραγκούση – Ρήγα, που μετέτρεψαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους δύο νομούς σε φέτες – φέτες, που εκλογικά τουλάχιστον δεν έχουν καμιά δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ τους. 
Έναντι της αμφίβολης εκπροσώπησης μας από τις Κυκλάδες, είχε συμφωνηθεί ο χώρος μας να εκφραστεί μέσα από την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με πρόσωπο δικής μας επιλογής. Ο Ν. Χρυσόγελος και οι συνεργάτες του, υπαναχώρησαν, απορρίπτοντας με αστήρικτα  επιχειρήματα  στελέχη της παράταξής μας από τα Δωδεκάνησα.
Ας αναλάβουν τώρα την ευθύνη. Την ευθύνη για την απογοήτευση και την εκ νέου αναξιοπιστία που θα σπείρουν σε ένα κόσμο, που αναζητά τη συσπείρωση, τη συνεργασία, τη δυναμική πολλαπλασιατική παρουσία, που θα μπορούσε να παίξει το κοινό ψηφοδέλτιο προγραμματικής συμφωνίας, έναντι των άλλων ψηφοδελτίων των στενών κομματικών καταγραφών.
Ας αναλάβουν να εξηγήσουν γιατί μια κοπιώδης δίμηνη προσπάθεια που κατέληξε σε κατά βάση κοινές προγραμματικές θέσεις, ρίχνεται τώρα στο καλάθι των αχρήστων. Εκτός και αν ο Ν. Χρυσόγελος έχει χαράξει άλλες στοχεύσεις που δεν μας έχει εξηγήσει.
Όπως και να έχουν τα πράγματα οι “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” συνεχίζουν το μεγάλο ταξίδι τους. Έχοντας μαζί τους την πλούσια κληρονομιά της “Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας” και των “12 συν15”, συνεχίζουν τον αγώνα τους με πρώτο σταθμό τις περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Με αγωνιστικότητα, πάθος, ελπίδα και αισιοδοξία, από αύριο συγκροτούν το ψηφοδέλτιο τους και ρίχνονται στον αγώνα.
Με την ελπίδα ότι η δύσκολη συνάντηση των ευρύτερων δυνάμεων της Αριστεράς και της Οικολογίας θα επιτευχθεί μελλοντικά, απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, τις νέες και τους νέους  των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και ζητάμε τη στήριξη τους.
Όπως και νά'ναι εμείς θα είμαστε κοντά τους, πλάϊ στους αγώνες για τα μικρά και μεγάλα προβληματα της περιοχής και του κάθε νησιού μας ξεχωριστά.

 Νίκος Συρμαλένιος
 Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.