Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Απόσυρση Μπάιλα από ΠΑΣΟΚ, παραμένει ο Κόκκινος

 
Του Κωνσταντινου Zουλα


Στην άμεση απόσυρση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», που επί της ουσίας υπενθύμισε ότι μόλις προ μηνός στον νυν «πράσινο» νομάρχη έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη γνωστή υπόθεση του κυκλώματος που δρούσε στην πολεοδομία Σύρου, απλώνοντας τα πλοκάμια της και στη Μύκονο.
Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχ. Καρχιμάκης, έκανε γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ αποσύρει άμεσα τον κ. Μπάιλα από τον συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη, καθώς όπως είπε «δεν επιθυμούμε να υπάρχει οποιαδήποτε σκιά στα ψηφοδέλτιά μας για τις επικείμενες εκλογές».
Στο εύλογο ερώτημα, βέβαια, για το πώς το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να θέσει υποψηφιότητα ένα στέλεχός του που διώκεται για κακούργημα, ο κ. Καρχιμάκης δεν είχε απάντηση. Αντ’ αυτής προτίμησε να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα περί «καθαρών ψηφοδελτίων» αξιώνοντας να αποσυρθεί και ο «μπλε» υποψήφιος περιφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαρ. Κόκκινος που διώκεται από το 2005 για παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων, κάτι που επίσης υπενθύμισε χθες η «Κ».
Η Ρηγίλλης, μέσω κύκλων της, απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα με την υποψηφιότητα Κόκκινου καθώς «υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στην περίπτωσή του με αυτήν του κ. Μπάιλα που σκοπίμως αποκρύπτει ο κ. Καρχιμάκης». Οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο κ. Κόκκινος στην οποία, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο ίδιος διώκεται για πλημμέλημα που δεν έχει τελεσιδικήσει, ενώ το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για απλή συνέργεια σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «το δικαστήριο έκρινε αμετάκλητα ότι δεν πρέπει να στερηθεί των πολιτικών του δικαιωμάτων» επιχείρηημα που επεκαλούντο και στη Ρηγίλλης.
Σε ανακοίνωση είχε προβεί λίγο νωρίτερα και ο κ. Μπάιλας όχι όμως για να «αθωωθεί» μέσω της ενοχοποίησης του... κ. Κόκκινου. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προτίμησε να... συκοφαντήσει την «Κ», επειδή το ρεπορτάζ της απλώς υπενθύμισε την μόλις προ μηνός απόφαση της εισαγγελέως περί της δίωξής του. «Αν και δικαιωμένος από την επιλογή του κ. Μαχαιρίδη να με προτείνει ως Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, αποφάσισα να απέχω από τις επικείμενες εκλογές, διότι, όπως διαφαίνεται, κάποια σκοτεινά κέντρα, παράκεντρα εξουσίας, θα συνεχίσουν τις αήθεις, ανοίκειες και κακόβουλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου, ενώ γνωρίζουν ότι η κατηγορία που με βαραίνει είναι τελείως υποβολιμαία και αβάσιμη», υποστήριξε ο κ. Μπάιλας διεκδικώντας έτσι κάτι πραγματικά πρωτότυπο: Να μην αναμεταδίδουν τα ΜΜΕ εισαγγελικές αποφάσεις.
Το παράδοξο βέβαια είναι ότι ο κ. Μπάιλας απέφυγε ακόμη και να σχολιάσει ότι η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια είχε προηγηθεί της δικής του «οικειοθελούς» αποχώρησης.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_06/10/2010_417645

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.