Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Οι ένοχοι της διαφθοράς

Γράφει ο Αριστερίξ

Προπαγανδίζουν τα αστικά ΜΜΕ ότι ο κ. Γιούνκερ είπε πως ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε ότι κυβερνά μία χώρα όπου υπάρχει διαφθορά. Σκέτος αποπροσανατολισμός αυτή η προπαγάνδα. Θέλουν να συνδέσουν την κρίση με τη διαφθορά.
 Αλλά κρίση είχαν οι ΗΠΑ, η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Ολοι είχαν λαμόγια όπως στην Ελλάδα; Η ΝΔ λέει: Την κρίση δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λέει την έκαναν τα λαμόγια της ΝΔ. Αυτή η συζήτηση οδηγεί στο να μην καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι τη βαθύτερη ουσία της κρίσης, οικονομική κρίση του καπιταλισμού που αγκαλιάζει το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου. Η κρίση στην Ευρώπη οξύνθηκε με την απελευθέρωση της αγοράς, από το 1992 με τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Βεβαίως, υπάρχει και διαφθορά και διεφθαρμένοι, αλλά θέλουν να κάνουν το λαό συνένοχο. Τα αστικά κόμματα συνέβαλαν στη διαφθορά με διάφορους τρόπους και την άφηναν να υπάρχει γιατί ήταν ο εύκολος τρόπος να εξαγοράζουν εργαζόμενους.
Ηταν ένας από τους τρόπους που χτυπήθηκε στην Ελλάδα ένα ισχυρό κίνημα που υπήρχε από την Κατοχή και ένα από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη. Το κίνημα χειραγωγήθηκε και μέσω της διαφθοράς. Τώρα έρχονται αυτοί που καλλιέργησαν τη διαφθορά και λένε το λαό διεφθαρμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.