Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο Νίκος Χρυσόγελος στη Σύρο

Συνεχίζοντας τις περιοδείες τους, στελέχη της κίνησης για την περιφέρεια του Ν. Αιγαίου  “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ” επισκέπτονται νησιά του Ν. Αιγαίου, συζητάνε με φορείς και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις.
Ο Νίκος Χρυσόγελος, υποψήφιος περιφερειάρχης για το Ν. Αιγαίο με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ επισκέφθηκε την Πέμπτη 30/9 τη Σύρο και είχε επαφές με πολίτες από το νησί με στόχο να ολοκληρωθούν οι υποψηφιότητες στην περιφερειακή ενότητα της Σύρου. Το βράδυ συμμετείχε στις εκδηλώσεις της 8ης Παγκυκλαδικής Μουσικής Συνάντησης Λαϊκών Πνευστών στην Άνω Σύρο, μια και στο κέντρο του προγράμματος του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ για το Ν. Αιγαίο είναι η ανάδειξη των νησιών σε κέντρο της πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας. Επίσης, συναντήθηκε με την κοινωνική επιμελήτρια ανηλίκων – κοινωνική λειτουργό και εμπνευστή της ιδέας της ΣΤΕΓΗΣ κα Φωστέρη και συζήτησαν για την σημαντική κοινωνική προσφορά της “Στέγης” σχετικά με την κοινωνική υποστήριξη ανηλίκων και εφήβων.
Ο Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε σχετικά: “Το έργο της ΣΤΕΓΗΣ είναι σημαντικό γιατί υποστηρίζει έμπρακτα και σε καθημερινή βάση τα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά και τους νέους της Σύρου, βοηθώντας τους να ενταχθούν ως ισότιμοι πολίτες στην κοινωνία, καλλιεργώντας τους αισθήματα αλληλεγγύης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόληψη και την αποτροπή της παιδικής και νεανικής παραβατικότητας. Η κοινωνία πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην πρόληψη της εγκληματικότητας αλλά και στη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα βοηθήσουν νέα παιδιά και εφήβους να ξεφύγουν από την παραβατικότητα και να βρουν τον δικό τους ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνική εξέλιξη. Η “Στέγη” είναι ένα παράδειγμα για το τι μπορούν να πετύχουν οι πολίτες με όραμα και διάθεση για προσφορά. Αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να αποκτήσει ρίζες και σε άλλα νησιά, όπου υπάρχει ανάγκη. Όμως, πρέπει να υποστηριχθεί ουσιαστικά από τους κοινωνικούς και ιδιαίτερα τους θεσμικούς φορείς, όπως είναι η νέα Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Σύρου, τα πανεπιστήμια κ.ά.
Η εξεύρεση δημόσιου κτιρίου – χώρου κατάλληλου να στεγάσει τη “Στέγη” και το σημαντικό έργο της (σήμερα καταβάλει μηνιαίως ενοίκιο 500 Ευρώ σε κτίριο που ανήκει στην εκκλησία), η συνεργασία με τις πανεπιστημιακές σχολές (ιδιαίτερα αυτές που έχουν έδρα στη Σύρο) σε τομείς που μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά στη χάραξη ενός πιο δημιουργικού μέλλοντος (πχ δημιουργική απασχόληση, ζωγραφική και γενικότερα καλές τέχνες), αλλά και η ενεργοποίηση περισσότερων εθελοντών με εξειδικευμένες γνώσεις, θα ήταν απόδειξη ότι οι φορείς και η κοινωνία αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απλώς τα κοινωνικά προβλήματα αλλά στηρίζουμε τις προσπάθειες για την επίλυσή τους.
Στο μέτρο που μπορούμε, ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ θα φέρει τα θέματα αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα εκλεγεί στις 7 Νοεμβρίου, όπου ελπίζουμε να έχουμε σημαντική παρουσία, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια κοινωνική πολιτική σε επίπεδο περιφέρειας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νησιών του Ν. Αιγαίου”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.