Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Mε αφορμή το ατύχημα του SUPER FERRY II

Το πρόσφατο ατύχημα του επιβατηγού οχηματαγωγού SUPER FERRY II στο λιμάνι της Τήνου, λίγο μετά τις 10 το πρωί του περασμένου Σαββάτου είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ρήγμα στην αριστερή πλευρά του σκάφους μήκους σχεδόν 10 μέτρων!
Το συγκεκριμένο καράβι, ένα από τα πιο γέρικα της ακτοπλοΐας, με έτος κατασκευής το 1974, παρουσιάζει συνεχώς βλάβες που αποδεικνύουν ότι είναι υποσυντήρητο.
Το συμβάν έρχεται να προστεθεί στα δεκάδα συμβάντα που οφείλονται στο τρίπτυχο υποσυντήρητα και παλαιά πλοία, εξοντωτικά ωράρια, εφοπλιστική ασυδοσία.
Τα καθημερινά μεγάλα προβλήματα στα πλοία, επιβατηγά - οχηματαγωγά, αλλά και άλλων κατηγοριών που εκτελούν ακτοπλοΐα, αποδεικνύουν ότι 10 χρόνια μετά
το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» και τους 81 νεκρούς, οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, που «ράβουν» την πολιτική τους στα μέτρα της εφοπλιστικής κερδοφορίας, έχουν υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Η λεγόμενη απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, απέφερε ακόμη μεγαλύτερη ασυδοσία και περισσότερα κέρδη για τους εφοπλιστές, ενώ για τους νησιώτες έφερε πανάκριβα εισιτήρια και ανεπαρκείς καλύψεις όλη την χρονιά.

Από την Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.