Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι “Διαδρομές στη Μάρπησσα”


Ο παραδοσιακός οικισμός της Μάρπησσας στα νοτιοανατολικά της Πάρου στις 20, 21 και 22 Αυγούστου έγινε πόλος έλξης, κι αυτό χάρη στη δράση μιας ομάδας νέων ανθρώπων που κινητοποίησαν κατοίκους, φορείς και φίλους-εθελοντές. Η ομάδα χαρτογράφησε τον οικισμό και ανέδειξε την αρχιτεκτονική,  τη γλυπτική και την περιβαλλοντική του διάσταση μέσα από τις προτεινόμενες διαδρομές και την ειδική σήμανση, που καθοδηγούσε τον επισκέπτη.
“Παλαιότερα”, θυμούνται οι μεγαλύτεροι, “η Μάρπησσα έσφιζε από ζωή”. Αυτές τις τρεις μέρες του Αυγούστου, η Μάρπησσα είχε ξανά την ευκαιρία να “γεμίσει” με γέλια και φωνές... Μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν στα σοκάκια ακολουθώντας τους κανόνες ενός παιχνιδιού. Οι κάτοικοι άνοιξαν τα σπίτια τους, ξενάγησαν με χαρά τους επισκέπτες, τους διηγήθηκαν ιστορίες και τους κέρασαν σπιτικά γλυκά. Μελωδίες κλασικής μουσικής συνόδευαν τις βόλτες των επισκεπτών από την έκθεση της αρχιτεκτονικής και την έκθεση φωτογραφίας της Κλαίρης Μουσταφέλλου μέχρι το έργο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Μελανίτης.  Η συναυλία με τους “Ματ σε 2 υφέσεις” έκανε τους ακροατές να σιγοτραγουδήσουν ενώ το γλέντι, με τους ντόπιους τσαμπουνιέρηδες και το βιολί του Νίκου Οικονομίδη να πρωτοστατεί, κράτησε μέχρι πρωίας.

Μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες κάτοικοι, εθελοντές και επισκέπτες έγιναν μία παρέα˙ διασκέδασαν..., έπαιξαν..., ανακάλυψαν..., περπάτησαν μαζί τις “Διαδρομές στη Μάρπησσα”.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του διαδραστικού, πολιτιστικού τριημέρου˙ το Δήμο Πάρου και ιδιαιτέρως το Δημοτικό Διαμέρισμα Μάρπησσας, τους επαγγελματίες που μας τίμησαν με τη χορηγία τους και τους κατοίκους του χωριού για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Με την ευχή όλων οι “Διαδρομές στη Μάρπησσα” να συνεχιστούν…

Εκ μέρους της Ομάδας Διοργάνωσης των “Διαδρομών στη Μάρπησσα”
Κωνσταντίνα Αλιπράντη

Facebook page: Διαδρομές στη Μάρπησσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.