Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση Μπρακουμάτσου στον Κόκκινο



"Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος  πρώην Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αρνείται και δεν θέλει να μάθει από τα λάθη, τα πάθη του και την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, του Οκτωβρίου 2009.Σοφά, την περίπτωσή του την προσδιορίζει η παροιμία « ο λύκος μαλλί αλλάζει. Μυαλό δεν αλλάζει».
«Κοίτα ποιος μιλάει», θα μπορούσε να ήταν η μόνη απάντηση στο παραλήρημα διαρκείας και στην εμμονή του προς το πρόσωπό μου, όχι για ό,τι έχω δημοσιεύσει, αλλά για το ό,τι, έχω κάνει κοινωνό την κοινωνία των πολιτών του Αρχιπελάγους από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μου σε κάθε νησί για τα ΜΗ ΕΡΓΑ του αλλά  και για  τις « ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ».
Ο άνθρωπος που δίχασε τον πολιτικό του χώρο, περιθωριοποιώντας το υγιές κομμάτι των στελεχών του, και που φέρει ακεραία την ευθύνη του καταποντισμού του κόμματός του στην περιοχή μας μόλις στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τώρα φιλοδοξεί να επιβιώσει πολιτικά πάλι με διχαστικά συνθήματα και πολιτικές «κατινιές».
Μιλάει ποιος για «δεκανίκια»; Ο άνθρωπος που κακοποίησε το ρόλο του ως κυβερνητικού εκπροσώπου στο Νότιο Αιγαίο, αναλαμβάνοντας το έργο του επικεφαλής κομματικών μηχανισμών, μεταμφιεζόμενος σε συγκεντρωσιάρχη και ενθουσιώδη τυμπανιστή των προεκλογικών συγκεντρώσεων του τότε Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Τα σχετικά φωτογραφικά και δημοσιογραφικά ντοκουμέντα έδωσαν τροφή για σπαρταριστά σχόλια στα τοπικά ΜΜΕ. Σοφά και εδώ η παροιμία « Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» έχει προσδιοριστικό ρόλο για τον κ.Κόκκινο.
Παινεύεται ως ο «μακροβιότερος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου», λες και οι κάτοικοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου δεν ξέρουν πως αυτό το προνόμιο το κέρδισε ως «το αγαπημένο παιδί» μιας ισχυρής ομάδας ενταγμένης σε μια διακυβέρνηση και ένα σύστημα που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Του έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι η πολιτική και οι πολιτικοί του ταπεραμέντου του κ. Κόκκινου είναι το ΧΘΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ οι πολίτες θα αποφασίσουν για το ΑΥΡΙΟ.
Κοίτα ποιος μιλάει….. Ο άνθρωπος που ανερυθρίαστα κομπάζει για «πλούσιο απολογισμό» καπηλευόμενος τις προσπάθειες, τη δουλειά και τον κόπο των Νομαρχιών, των Δήμων και των φορέων του Νοτίου Αιγαίου, οικειοποιούμενος τα πολλά έργα που προετοίμασαν και προώθησαν, με μόνη υποχρέωσή του να βάλει απλώς μια υπογραφή, ως όφειλε και είχε την υποχρέωση εκ της θέσεώς του.
Ό, τι κάνει δηλαδή και ο σημερινός Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, που ήδη έχει εγκρίνει με την υπογραφή του πάρα πολλά έργα και δράσεις που προτείνονται από τους Αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του Νοτίου Αιγαίου με τους οποίους είναι τιμή Μου η συνεργασία μαζί τους, ο σχεδιασμός και η αποτελεσματικότητά τους. Με το ήθος που τους διακρίνει και την αξιοπρέπεια, σωστά δεν αντιδρούν οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι στον κύριο 1800 έργα.
Ο κ. Κόκκινος απαξίωσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της. Τους αξίωνε μόνο όταν ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ να τοποθετούνται μαρμάρινες πλάκες με το όνομά του στα έργα, θυμίζοντας αλήστου μνήμης εποχές ανθρώπων με το «μυστρί», ή να τον κηρύξουνε τον 21ο αιώνα  Επίτιμο Δημότη εν ενεργεία Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας.
Κοίτα ποιος μιλάει για συγκάλυψη και σταμάτημα ελέγχων. Είναι αλήθεια πως δεν έχω ανοίξει τις αποθήκες της Περιφέρειας στη Σύρο, εκεί όπου στοιβάζονται τα «μνημεία» της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος ή τα ντοκουμέντα των δεκάδων και πολυδάπανων ταξιδιών σε χώρες «εξωτικές» και αλλού, στο όνομα υποτίθεται της «τουριστικής προβολής» των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Ενδεικτικά δημοσιεύω το ένα χιλιοστό των κατορθωμάτων του κ. Κόκκινου, με πολύ φαγητό, πολύ ταξίδι, πολύ λουλούδι και πολυτέλεια δέκα αστέρων.
Κοίτα ποιος μιλάει για ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  στο Αιγαίο που πρόσφατα καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλακή για σωρεία ποινικών παραβάσεων, στην άσκηση των καθηκόντων του ως Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, λίγο πολύ έπρεπε να του ζητήσουμε και συγνώμη και στο μόνο που απάντησε είναι ότι δεν έχει «ΚΩΛΥΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ» μη σκεπτόμενος ότι η κοινωνία των πολιτών στις 7 Νοέμβρη θα του δημιουργήσει «ΚΩΛΥΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ»του με την ψήφο της.
Διατυμπανίζει με πολιτικές «στριγκλιές» και απαξιώνει μόνιμα την νέα Αρχιτεκτονική δομή της Διοίκησης του Καλλικράτη που ήταν απαίτηση της κοινωνίας και μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Αναφέρεται στο Ε.Σ.Π.Α και το Ειδικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αφού πρώτα και τα δύο προγράμματα τα «δολοφόνησε» πολιτικά και αναπτυξιακά και τώρα τα «μοιρολαγάει», σπέρνοντας πολιτικές κατάρες σε όσους δεν έχουν ευθύνη αντί να ‘ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ’ και βέβαια δηλώνει ότι θα βάλει μπροστά την «ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ» χωρίς να ξέρει ότι η ατμομηχανή του καίει «κάρβουνο». Στην σημερινή πραγματικότητα η μηχανή που έχει πάρει μπροστά, μετά την νίκη του Γ. Παπανδρέου στις εκλογές του 2009,είναι μια σύγχρονη μηχανή για την ανάπτυξη, την δημιουργία, την αισιοδοξία, το αποτέλεσμα.
Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την ετυμηγορία των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου. Αν ο κ. Κόκκινος διαθέτει έστω κάποια ίχνη αυτογνωσίας και σεμνότητας, ας απαλλαγεί από τις εμμονές του προς το πρόσωπό μου, κι ας κοιτάξει να απευθυνθεί στους πολίτες με όρους πολιτικούς. Όχι αλάνας…
Με χαρακτηρίζει «διορισμένο», «παρανοϊκό», «εξαπτέρυγο», «εγκάθετο», «ανεκδιήγητο», στην αρχή το αντιμετώπισα με λύπη τώρα το απολαμβάνω, γιατί κατάλαβα το χαμηλό πολιτικό του ύψος, αλλά μου έρχεται στο μυαλό μου πλέον η παροιμία που λένε στην πατρίδα μου την Αρκαδία η οποία δεν γράφεται αλλά αναφέρεται στον «γάιδαρο όταν ξεψυχάει»…….!!!!!!!!!!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.