Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Προβολές ταινιών στην Ερμούπολη

Η Κινηματογραφική λέσχη του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Σύρου παρουσιάζει την ταινία: ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΘΕΑ της Ούρσουλα Μέγιερ
με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ολιβιέ Γκουρμέ

Υπόθεση: Η Μάρτε και ο Μισέλ, έχουν τρία παιδιά και ζουν μια φιλήσυχη και αγαπημένη οικογενειακή ζωή. Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν ξαφνικά δίπλα στο σπίτι τους θα χτιστεί ένας αυτοκινητόδρομος. Πηγή απίστευτου θορύβου αλλά και άλλων κινδύνων, ο δρόμος θα αναστατώσει την οικογένεια που θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να κρατήσει τους κανονικούς της ρυθμούς της.
Το ότι η περιβαλλοντική καταστροφή έχει συνέπειες στην ανθρώπινη ζωή και μπορεί να οδηγήσει στην εξαθλίωση του ανθρώπου είναι πια καιρός να το συνειδητοποιήσουμε όλοι.
 
Κριτική: Αυτό που επιδιώκει πιο πολύ μάλλον η σκηνοθέτης, είναι να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο σε αυτούς που καταστρέφουν το περιβάλλον, όσο και σε αυτούς που οφείλουν να αντιμετωπίσουν με δύναμη και τόλμη τις αλλαγές που έχει επιφέρει - και εξακολουθεί να επιφέρει - ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Αναμφισβήτητα είναι στο χέρι όλων μας να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για να διασώσουμε τον άνθρωπο ψυχή τε και σώματι.
 
στον κινηματογράφο Παλλάς,
την Τρίτη 23 Νοέμβρη στις 9:30.

Είσοδος 5 €



Προβολές Κιν/κής Λέσχης Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου η Ειρήνη Τζαβάρα διάλεξε και θα παρουσιάσει την ταινία «Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες».

Η προβολή αρχίζει στις 8.00 το βράδυ και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λίγα λόγια για την ταινία:

''Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες''

Η ταινία αποτελεί μια δημιουργία του Γερμανού σκηνοθέτη Hans Weingartner.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Daniel Bruhl, Julia Jentsch, Erceg Stipe, Burghart Klaubrer και Mrtiny Ηtiny.
Η παραγωγή είναι του 2004 από την Υ3 film.

O Hans Weingartner τολμάει να θίξει θέματα που προβληματίζουν άτομα σαν τους ήρωες της ταινίας και φέρνουν σε αμηχανία τους ''βολεμένους'' του σήμερα. Με διάθεση ανατρεπτική, το ''The edukators'' επιχειρεί να προβληματίσει, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Τρεις νέοι γεμάτοι επαναστατικές ιδέες προσπαθούν να δείξουν την αντίθεσή τους στην κυριαρχία της πλουτοκρατίας, επιδιώκοντας να αναστατώσουν τους πλούσιους της καπιταλιστικής Γερμανίας προειδοποιώντας τους: ''οι μέρες της αφθονίας είναι μετρημένες''. Όλα αρχίζουν όταν οι τρεις νέοι αντιμετωπίζουν έναν άνθρωπο, επιχειρηματία, εξαιτίας του οποίου η κοπέλα της παρέας αναγκάζεται να δουλεύει σκληρά για την αποπληρωμή ενός χρέους. Έτσι αναπάντεχα οι τρεις νέοι θα βρεθούν να συζητούν με αυτόν τον άνθρωπο για το Μάη του '68 και το συμβιβασμό αυτής της γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.