Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Απάντηση στις δηλώσεις του κ. Πάπιτση για την Πολεοδομία Σύρου


Χαιρετίζουμε, την παρουσία σας κ. Πάπιτση, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.

κ. Πάπιτση, μάλλον όμως δεν θα ενθυμίστε ή δεν θα γνωρίζετε ότι, εμείς αγωνιστήκαμε και πολεμήσαμε για την αναβάθμιση της υπηρεσίας της πολεοδομίας, για πολλά χρόνια. Καταθέσαμε υπομνήματα, καταθέσαμε έγγραφα, απεργήσαμε επί μέρες στερούμενοι τους μισθούς μας, συναντηθήκαμε με βουλευτές και με υπουργούς, προχωρήσαμε σε σοβαρές διεκδικήσεις, απείχαμε επί 8 μήνες από μετακινήσεις για να ακουστούμε, καθώς είμαστε 120 άνθρωποι «ξεχασμένοι» από ένα Αθηνοκεντρικό κράτος. Συναντηθήκαμε με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, δημοσιεύσαμε στο Δελτίο του ΤΕΕ εμπεριστατωμένα στοιχεία για τη λειτουργία των υπηρεσιών του νομού μας, ενημερώσαμε φορείς, ομοσπονδίες και συνέδρια για την κατάσταση που επικρατεί.

Για τη «συνάντηση» της Τρίτης 16 Νοεμβρίου, ρωτάμε από ποιους διοργανώθηκε κ. Πάπιτση; Ποιος προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους Φορείς στη συνάντηση; Τι είδους «συνάντηση» είναι αυτή, που γίνεται χωρίς καμιά πρόσκληση και στην οποία παρίστανται μόνο δυο εκπρόσωποι του νέου δημοτικού συμβουλίου (και όχι και οι πέντε όπως εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο). Τι «συνάντηση» είναι αυτή που ζητήθηκε τελευταία στιγμή η παρουσία του προέδρου του συλλόγου μας και μάλιστα εκβιαστικά με το σύνθημα «δεν φεύγουμε αν δεν έρθει ο πρόεδρος των μηχανικών»; Και η οποία συνάντηση, επιτρέψτε μας να παρατηρήσουμε, ακολούθησε της «τυχαίας προεκλογικής συνάντησης» της Παρασκευής 12/11/2010, για να «λύσει» χρόνια προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία της Πολεοδομίας.

Οι συναντήσεις αυτές, έχουν ουσία και νόημα, όταν γίνονται οργανωμένα, όταν προηγούνται συζητήσεις εποικοδομητικές, όταν ακούγονται απόψεις εμπεριστατωμένες, όταν προτείνονται λύσεις.

O Σύλλογος μας πάντοτε  ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις, άποψη μας όμως είναι ότι, συναντήσεις που πολύ εύκολα μεταβάλλονται σε στημένα «λαϊκά δικαστήρια», δεν οδηγούν σε λύσεις προβλημάτων. Συναντήσεις στις οποίες, διαβάζονται δημόσια «απουσιολόγια» υπηρεσιών, εξευτελίζονται άνθρωποι και οικογένειες,  ζητούνται απολύσεις υπαλλήλων, ζητούνται να κηρυχθούν «ανεπιθύμητοι» και στοχοποιούνται συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, δεν δίνουν  λύσεις στα δύσκολα προβλήματα των νησιών μας.

Πάντως, μας προκαλεί εντύπωση, πως από ένας Σύλλογος του οποίου τις συμβουλές ποτέ δεν άκουσε ο νομάρχης, αναβαθμιστήκαμε ξαφνικά (από κάποιους;) σε... κορυφαίο ρυθμιστικό παράγοντα της λειτουργίας της πολεοδομίας!

Δηλώνουμε όμως ότι, ο Σύλλογος μας, θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων, αναμένοντας παράλληλα ότι οι  πολιτικές ηγεσίες της Νομαρχίας και του Δήμου να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες και να μην επιρρίπτουν τις δικές τους ευθύνες στα Στελέχη των Υπηρεσιών τους.

Παραμένουμε λοιπόν ανοικτοί και θα συμμετέχουμε σε κάθε συνάντηση, που θα έχει ως στόχο την επίλυση προβλημάτων, που πραγματικά υπάρχουν και τα οποία κατά καιρούς και ο Σύλλογος μας έχει καταγγείλει και έχει προτείνει και λύσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.