Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων - Συμβολικός Αγώνας Δρόμου


Υλοποίηση Δράσης για την πρόληψη και τη διακοπή του καπνίσματος. Σάββατο 20 Νοεμβρίου 10:30 πμ.
«ΤΕΡΜΑΤΙΖΩ (ΧΩΡΙΣ) ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ»
Αναλυτικά η δράση αφορά σε έναν Αγώνα Δρόμου στην Ερμούπολη της Σύρου με σκοπό τη διακοπή του καπνίσματος και την ενθάρρυνση  στη φυσική δραστηριότητα.
Επιλέχθηκε η ημερομηνία Σάββατο 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, διότι το μήνυμα που θα επικρατεί είναι ότι «Το παιδί έχει δικαίωμα να ζει σε ένα υγιεινό περιβάλλον χωρίς τσιγάρο» .
Συμμετέχοντες θα είναι οι μαθητές όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα συνοδεύονται από τους γονείς τους. Το κάθε σχολείο που θα συμμετέχει στο συμβολικό Αγώνα Δρόμου θα έχει ένα δικό του σύνθημα, το οποίο μπορεί να είναι γραμμένο σε ένα χαρτόνι λευκό ή χρωματιστό (διαστάσεων περίπου Α3). Επίσης θα συμμετάσχουν οι ακαδημίες ποδοσφαίρου, οι αθλητικοί σύλλογοι του νησιού, οι πρόσκοποι και οι οδηγοί.  Όλοι οι συμμετέχοντες (μαθητές και γονείς) θα έχουν το σύνθημα «Τερματίζω (χωρίς) το τσιγάρο» κολλημένο στο εμπρός μέρος της μπλούζας τους και το οποίο θα τους δοθεί στο σημείο εκκίνησης.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Συμβολικός Αγώνας Δρόμου είναι: Πλατεία Μιαούλη – Ελευθερίου Βενιζέλου – Ακτή Πέτρου Ράλλη – Πλατεία Κανάρη – Θυμάτων Σπερχειού – Πρωτοπαπαδάκη – Ελευθερίου Βενιζέλου – Πλατεία Μιαούλη.
Ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Μιαούλη, όπου θα έχει στηθεί ένα happening με μουσική, παιχνίδια και κεράσματα.
Θα υπάρχουν πέντε (5) βραβεία για τα καλύτερα συνθήματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
22813 60320 Μαρία Βαρθαλίτου,
22813 60334 Νίκος Καραμολέγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.