Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ "Είμαστε μπροστά στην μεγάλη ανατροπή"

Σήμερα έχουμε και αποτελέσματα σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, έτσι μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα τι θα πρέπει να ψηφίσουμε και να στηρίξουμε την Κυριακή. Έχουμε εκλεγμένη μια δυνατή ομάδα από τον συνδυασμό μας, με καταξιωμένα στελέχη  που διαθέτει επαγγελματική εμπειρία, έχει κριθεί θετικά από την προσφορά στα κοινά αυτού του τόπου, αντάμα με νέους και άφθαρτους ανθρώπους ,έτοιμη να αναλάβει τη διοίκηση του νέου δήμου και να χαράξει δυναμικά μια νέα πορεία σε αυτό τον τόπο.
Έχουμε μπροστά στον αγώνα για την αλλαγή της τροχιάς αυτού του νησιού, τον Δήμαρχο Γιώργο Πάπιτση, ο οποίος έχει αποδείξει τις ικανότητες του, δημιουργώντας ένα μοντέλο ανάπτυξης πρότυπο στην Άνω Σύρο και τα χωριά της, ειδήμονα στην αξιοποίηση των προγραμμάτων, στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, στην αξιοποίηση και τη δημιουργία δημοτικής περιουσίας, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και κύρια ένα αγωνιστή σε όλους τους αγώνες της Τοπικής Κοινωνίας.
Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή όλων των συνδυασμών στο νέο δημοτικό συμβούλιο, είναι ουσιαστικό να υπάρχει πολυφωνία και θα αξιοποιήσουμε όλους όσους έχουν διάθεση για δουλειά και προσφορά, υπάρχει και πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και να ανοίξουμε τις κλειστές πόρτες για συμμετοχή όλων στα κοινά αυτού του τόπου, δεν βάζουμε στο περιθώριο κανένα, με τη συζήτηση και τη συμμετοχή προχωρούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν μπορούμε όμως να μην κρίνουμε τους εκλεκτούς του Γιάννη Δεκαβάλλα, ο οποίος δυστυχώς γι αυτόν και το συνδυασμό του το μόνο πρόγραμμα του είναι το παρασκήνιο πλέον, δεν θα τον ακολουθήσουμε, αλλάξαμε πολλά και σταθήκαμε σε ένα πολιτισμένο επίπεδο, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Δικαιολογούμε την απογοήτευση όσων δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, εκφράζοντάς την με αποχή. Όμως  ας αναρωτηθούν  αν αυτό βοηθάει τελικά. Η δική μας υπέρβαση είναι πάλη και ανατροπή με συμμετοχή, διαφορετικά επιβεβαιώνουμε αυτούς που μας κακοδιοίκησαν τα τελευταία χρόνια και τις πολιτικές τους.
Αναρωτιέται σήμερα κανείς με ποια ομάδα θα διοικήσει αυτόν τον τόπο ο Γιάννης Δεκαβάλλας.       Ανατράπηκαν αυτές οι ίδιες του δηλώσεις, για τα ικανά αυτοδιοικητικά στελέχη που είχε στο συνδυασμό του, γιατί ο ψηφοφόρος δεν τα τίμησε, η δεν υπολόγισε και υποτίμησε τις προσωπικές μάχες και τα προσωπικά συμφέροντα ανθρώπων που εκλέγησαν, πρέπει όμως τα ώριμα στελέχη που συμμετείχαν στη διαδικασία να τα αξιολογήσουν. Διαφαίνεται ότι απώτερος στόχος του ήταν η επανεκλογή του και μόνο, η συγκέντρωση ψήφων, παρά τη μεγάλη αυτή επιστράτευση και τις ανίερες συμμαχίες προσωπικών συμφερόντων η απώλεια 2.165 ψήφων από την προηγούμενη εκλογή, δηλώνει μεγάλη ήττα.
Είναι απορίας άξιον δε πως οι αγνοί ψηφοφόροι και των δύο μεγάλων κομμάτων είναι δυσαρεστημένοι από τους εκλογικούς χειρισμούς και τα μαγειρέματα του Γιάννη Δεκαβάλλα, η δυσαρέσκεια είναι εκατέρωθεν και για ευνόητους λόγους, αυτό που ακούγεται είναι άλλο ψηφίζεις και άλλο σου βγαίνει.
Αν εκτιμηθούν οι προσωπικοί σταυροί υποψηφίων οι οποίοι προέρχονται από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είχε δικό του συνδυασμού, ο Γιάννης Δεκαβάλλας βρίσκεται τρίτος στην επιλογή των ψηφοφόρων της Ερμούπολης που τον τίμησε επί είκοσι χρόνια.
Ο ψηφοφόρος επιβραβεύει αλλά και τιμωρεί όταν τον βάζεις στο περιθώριο με τις καθημερινές πρακτικές σου και αποφάσεις, σήμερα δυστυχώς είμαστε εκεί, πρέπει να το κατανοήσουν ότι απέτυχαν, ότι δεν αντέχει άλλο την υποβάθμιση το νησί μας δεν το αξίζει.
Φίλες και φίλοι,
Είμαστε μπροστά στην μεγάλη ανατροπή ενός συστήματος το οποίο διαχειρίστηκε τα κοινά αυτού του τόπου, με τα γνωστά αποτελέσματα τα οποία όλοι γνωρίζουν, η συμμετοχή είναι μονόδρομος, η αποχή συντηρεί αυτό που κρίνουμε αρνητικά, αυτό που καθημερινά μας έχει στο περιθώριο, θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία στο Νησί μας, σας θέλουμε συνεργούς και συμμέτοχους, δώστε τον αγώνα σας με την παρουσία σας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  -  ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.