Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Λούης η... Louis για το Sea Diamond

 
Με το κουφάρι του Sea Diamond να παραμένει ακόμη στον βυθό, παρ' ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί υπέρ της ανάσυρσης του κρουαζιερόπολοιου, ακόμη και το πρόγραμμα παρακολούθησης των επιπτώσεων στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης, το οποίο είχε εξαγγείλει πανηγυρικά το ΥΠΕΚΑ τον Μάρτιο, δεν "περπατάει". Όπως προκύπτει από επιστολή της υπουργού Τ. Μπιρμπίλη, η υπεύθυνη πλοιoκτήτρια εταιρεία Louis Hellenic Cruises δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της για χρηματοδότηση και εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο θα υλοποιούνταν σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, "στις αρχές Ιουνίου, με επιστολή, αλλά και με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, το ΥΠΕΚΑ σάς επέστησε την προσοχή για την καθυστέρηση και σας ζήτησε να δεσμευθείτε ότι θα υποβάλετε λεπτομερή προγραμματισμό δράσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου, δέσμευση την οποία αποδεχθήκατε. Δυστυχώς μέχρι σήμερα και μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών, δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια".
Η υπουργός ζητεί από την εταιρεία το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου να υποβάλει λεπτομερές σχέδιο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=581074

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.