Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Επιτέλους μετά από πολύ κόπο και χρόνο έχουμε τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης για τον ενιαίο πλέον Δήμο της Σύρου, αναδεικνύοντας τις ασάφειες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, απορίας άξιον καθώς διαστρεβλώνονται Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, οπότε ξεκινούν και εύλογα ερωτήματα.
Έδρα δίνεται στο Δημοτικό συμβούλιο σε συνδυασμό ο οποίος δεν είχε κατεβάσει κανένα υποψήφιο στην Εκλογική Περιφέρεια της Ερμούπολης, αλλά και εκεί όπου ο συνδυασμός ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ είχε ποσοστό 75% στη Δημοτική Κοινότητα της Άνω Σύρου, καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Μάννα ποσοστό 65% λαμβάνει μόνο μία έδρα στις πέντε.
Είναι τα παράλογα της Δημοκρατίας που ζούμε και της Νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ιδιαίτερα δε της προχειρότητας της οποίας στήθηκε ο Νόμος και της αδράνειας των φορέων της Αυτοδιοίκησης ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚ κ.λπ.. Τα ίδια και άλλα προβλήματα βλέπουμε στην οργάνωση των υπηρεσιών (βλέπε πολεοδομία Σύρου), ενώ τα μικρά νησιά αφέθηκαν στο έλεος και την επαιτεία δίχως πρόβλεψη για εξυπηρέτηση των κατοίκων  σε βασικές υπηρεσίες και ανάγκες επιβίωσης.
Κατά τα άλλα το Μνημόνιο καλά κρατεί. Οι Περαιώσεις βροχή κ.λπ., κ.λπ.. Για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση χρειάζεσαι το λιγότερο, εάν είσαι τυχερός, ένα χρόνο στα νησιά και εάν ανοίξεις την επιχείρηση, θα δεις κανένα πρωί λουκέτο από το Δήμαρχο σου, αν δεν τον ψήφισες δε. Πολύ γρήγορα, η κυρία Κατσέλη επαίρεται ότι βελτίωσε το χρόνο σύστασης εταιριών, αλλά για το χρόνο λειτουργίας δεν έκανε λόγο κανείς.
Τι σημασία όμως έχουν όλα αυτά, ποιος θα ενδιαφερθεί; Το ανάλγητο κράτος, οι βουλευτές, οι Τοπικοί άρχοντες; Οι εκλογές τελείωσαν, ο αγώνας ξεκινά όμως για όλους όπου τον έταξε η ψήφος (αυτή που έπεσε, γιατί οι πολλές έμειναν αναξιοποίητες και «γιατί όχι;» θα πουν) να μπει μια τάξη τουλάχιστον στα αποτελέσματα και την μοιρασιά των εδρών, καθώς δεν προβλέπεται δίκαιη κατανομή από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, αλλά παράλογη και αντισυνταγματική, καθώς οι μειοψηφίες γίνονται πλειοψηφίες και η πίτα μοιράζεται άδικα και όχι σύμφωνα με την εντολή του ψηφοφόρου και του εκλογικού σώματος.
Ο συνδυασμός μας θα υποβάλλει ένσταση συνολικά για τα εκλογικά αποτελέσματα και για όλα τα κακώς κείμενα στο Νόμο και στα άρθρα που αφορούν τις εκλογές ελπίζοντας ότι θα δικαιώσει την εντολή που πήρε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στις Δημοτικές Κοινότητες και τα Τοπικά Συμβούλια, ώστε οι έδρες να μοιρασθούν σωστά και τίμια.
Πιστεύουμε ότι είναι άδικο και αντισυνταγματικό την Πλειοψηφία μιας Δημοτικής Κοινότητας (π.χ. Άνω Σύρος) να έχει το 25%, ενώ το 75% να έχει μόνο έναν εκπρόσωπο στους πέντε, πως θα νοιώθει άραγε ο Πρόεδρος, άνετα και όμορφα αφού γνωρίζει καλά ότι το ποσοστό που εκπροσωπεί είναι μειοψηφία. Είναι ένα από τα πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
Ελπίζουμε και εκτιμούμε τη δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα και ξεκινούμε έναν αγώνα για να δικαιωθούμε εμείς αλλά κύρια οι ψηφοφόροι. Αυτοί οι λίγοι που ακόμη απέμειναν πιστοί στο δικαίωμα της ψήφου, ώστε να μην τους απογοητεύσουμε και αυτούς.
Παράλληλα ξεκινούμε δυναμική παρουσία μαζί με τους Τοπικούς Φορείς σε όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν αμέσως μετά της εκλογές  (Έδρα της Περιφέρειας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Α΄ Βάθμια και Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση, ΙΚΑ, Νοσοκομείο, κ.λπ., ώστε να συμβάλουμε με τις θέσεις μας στην διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και όχι στην ισοπέδωση των πάντων.
Θα αγωνιστούμε για καλύτερη ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ και υπηρεσίες εξυπηρέτησης του Πολίτη. Θα πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα η ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ η οποία έχει μείνει μόνο στις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων. Καλούμε τους Τοπικούς Βουλευτές, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθούν μπροστά και να αντισταθούν στα νέα μέτρα που στόχο έχουν τη δημιουργία πολιτών δύο ταχυτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.