Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΡΑ ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ Μ΄ΟΝΕΙΡΟ : Για ποιους λόγους τολμούν οι κ.κ. Απέργης και Πάπιτσης, μέσω ενστάσεων, να θέλουν να πάρουν τις έδρες των κ.κ. Δεναξά και Τζίνη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σύρας;


Την Παρασκευή 10-12-2010 δικαστικός επιμελητής επέδωσε στον Ανδρέα Τζίνη, επικεφαλής του Συνδυασμού μας «ΣΥΡΑ με λογισμό και μ’όνειρο» και Δημοτικό Σύμβουλο Σύρας από 1-1-2011, δύο ενστάσεις, οι οποίες κατατέθησαν στις 9-12-2010 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου. Η πρώτη, από υποψήφιο Σύμβουλο του Συνδυασμού «Ενωμένη Σύρα», την οποία υπογράφει, ως νομικός, και ο επικεφαλής του κ. Κώστας Απέργης. Η δεύτερη από τον ίδιο τον επικεφαλής τού Συνδυασμού «Σύρος Δύναμη Ανάπτυξης» κ. Γιώργο Πάπιτση. Ούτε λίγο – ούτε πολύ ζητούν να μείνει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ο Ανδρέας Τζίνης και να πάρουν εκείνοι την έδρα του σ’αυτό, δηλαδή μια έδρα ακόμα. Τις ίδιες δύο ενστάσεις επέδωσαν και στον κ. Γιάννη Δεναξά, επικεφαλής του Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημοτικό Σύμβουλο από 1-1-2011, ζητώντας να πάρουν κι απ’αυτόν την έδρα του. Μ’άλλα λόγια βαυκαλίζονται ότι θα μοιρασθούν τις δύο έδρες. Η υπόθεση εκδικάζεται την Παρασκευή 17-12-2010, στις 12.00. Ασφαλώς κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, όταν κρίνει ότι αδικείται. Όμως ας κρίνουμε κι εμείς λίγο βαθύτερα την ενέργειά τους αυτή.

Από ηθική, πολιτική και νομική άποψη, η ενέργειά τους αυτή είναι διάτρητη και απαράδεκτη. Τους καλούμε να αποσύρουν και τις δύο ενστάσεις και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, όχι μόνο από τους δημότες οι οποίοι επέλεξαν στις Εκλογές τούς Συνδυασμούς που αυτοί θέλουν να «εκπαραθυρώσουν» απ’το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας, αλλά και απ’όλους τους Συριανούς και πρώτα – πρώτα από τους δικούς τους Υποψηφίους – όσους ρωτήσαμε, είτε δε γνώριζαν, είτε δε συμφωνούσαν με τις ενστάσεις τών επικεφαλής τους – και απ’όσους συνδημότες τούς εμπιστεύθηκαν στις Εκλογές. Ποιος πλέον Συριανός, μετά τις ενστάσεις τους, μπορεί να εξακολουθεί να πιστεύει ότι θέλουν το καλό τού νέου Δήμου Σύρας, του νησιού και των ανθρώπων του οι κ.κ. Απέργης και Πάπιτσης; Ότι πραγματικά θ’αγωνιστούν – και δημοκρατικά – για τη Σύρα; Απλώς αποδεικνύουν ότι, μη διστάζοντες να εκθέσουν και τους Υποψηφίους και τους ψηφοφόρους τους, η δημοτική έδρα γι’αυτούς και η ιδιότητά τους ως επικεφαλής Συνδυασμών αξιοποιούνται για προσωπικούς λόγους και μόνον, χωρίς αρχές και χωρίς δημοκρατικό ήθος, εις βάρος της Σύρας, πριν καν ορκισθούν οι νέοι Δημοτικού Σύμβουλοι. Ελπίζουμε ότι οι ψηφοφόροι τους Συριανοί ν’αντιλήφθηκαν πλέον με ποιους τρόπους θα «σώσουν» τη Σύρα οι κ.κ. Απέργης και Πάπιτσης κι αν πρέπει στις επόμενες Εκλογές να τους εμπιστευθούν και πάλι.

Επειδή η Δημοτική μας Κίνηση «ΣΥΡΑ με λογισμό και μ’όνειρο» δεν έχει τα χρήματα – 940 ευρώ σε Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου για παράβολα παρουσίας δικηγόρου στη δίκη, χώρια και γι’αμοιβή του αν παρασταθεί – θ’αντικρούσει, και προφορικώς και γραπτώς, στο Πρωτοδικείο στις 17-12-2010 τις ενστάσεις των κ.κ. Απέργη και Πάπιτση μόνον με τον επικεφαλής της, χωρίς δικηγόρο. Ας εξάγουν όμως κι απ’αυτό οι συνδημότες μας συμπεράσματα χρήσιμα. Μετά τη δίκη θα επανέλθουμε δημοσίως αναλυτικότατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.