Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων στις Κυκλάδες σε συνεργασία με το Επιμελητήριο

Καλωσόρισμα από τους κ.κ. Λαμπρινόπουλο και ΡούλιαΞεκίνησε το  Νοέμβριο η 1η Σειρά Κυκλάδων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Το εν λόγω πρόγραμμα - που θα έχει διάρκεια 18 μήνες - είναι το πρώτο του είδους που διοργανώνεται στο χώρο των Κυκλάδων, αλλά και το πρώτο στη χώρα που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης 5 ενεργών σημείων, καθώς παίρνουν μέρος σε αυτό επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών από τη Σύρο, την Τήνο, τη Μύκονο, τη Νάξο και τη Μήλο - ένα εγχείρημα σύνθετο και ιδιαιτέρως πολύπλοκο, που επιτεύχθηκε χάρη στην άρτια τεχνολογική υποδομή που έχει εγκαταστήσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων στα γραφεία του στα νησιά.

Ο κ. Ρούλιας αναφέρθηκε, επίσης, στο ίδιο το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται από το 1989 κι έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για χιλιάδες στελέχη και επιχειρηματίες που επιζητούσαν ένα επιπλέον επίπεδο γνώσεων και ένα προσωπικό συγκριτικό πλεονέκτημα στο στίβο του ανταγωνισμού της αγοράς. 
Ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος της Ε.Ε.Δ.Ε., καλωσορίζοντας με τη σειρά του τους συμμετέχοντες, τόνισε ότι η επιμόρφωση αποτελεί βασικό άξονα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ειδικά δε σε μια τέτοια περίσταση όπως αυτή που βιώνει η χώρα σήμερα.
Συμπλήρωσε δε, ότι η διοργάνωση του Μεταπτυχιακού αυτού Προγράμματος - που είχε προβληματίσει αρχικά λόγω των δυσκολιών επικοινωνίας μεταξύ των νησιών - αποτέλεσε, τελικά, την καλύτερη επισφράγιση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ε.Ε.Δ.Ε. και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ότι η Ε.Ε.Δ.Ε. θα αποτελέσει ένα δυνατό και αξιόπιστο σύμμαχο στην όποια προσπάθεια του φορέα για τη θωράκιση και ανάπτυξη των κυκλαδικών επιχειρήσεων.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έναρξη του σημαντικού αυτού προγράμματος, καθώς αποτελεί το επιστέγασμα των πολύχρονων προσπαθειών της Διοίκησης και των στελεχών του φορέα, αλλά και την καλύτερη απόδειξη του ότι όπου υπάρχει θέληση, οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται.
Στη συνέχεια, ξεκίνησε η εκπαιδευτική διαδικασία με την παρουσίαση τόσο του εισηγητή, όσο και του καθένα εκ των συμμετεχόντων. Ο «πάγος έσπασε» σύντομα και το μάθημα συνεχίστηκε την ίδια και την επόμενη ημέρα με διάλεξη, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων αποτελεί το πλέον επιτυχημένο και διαχρονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ε.Ε.Δ.Ε. - του κολοσσού της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα - καθώς διοργανώνεται ακατάπαυστα από το 1989.
Μέσα στους 18 μήνες που διαρκεί, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν - από έναν πετυχημένο συνδυασμό καθηγητών και έμπειρων managers, διακεκριμένων εισηγητών και προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό κόσμο - τις τεχνικές διοίκησης, τα συμπεράσματα των ερευνητικών μελετών κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και, γενικά, το απαύγασμα του σύγχρονου διεθνούς management σε ένα δυναμικό μείγμα που αποτελείται από όλα όσα χρειάζονται για την περαιτέρω ανέλιξή τους στην αγορά.
Τα μαθήματα για την 1η Σειρά Κυκλάδων, που έχουν ειδικά διαμορφωθεί ώστε να προσεγγίσουν την τοπική επιχειρηματική πραγματικότητα, θα διεξάγονται κάθε δεύτερη Παρασκευή και Σάββατο με φυσική παρουσία του εισηγητή στη έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο και με την ταυτόχρονη παρακολούθηση και συμμετοχή από τα υπόλοιπα τέσσερα νησιά.
Η σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή των γραφείων του Επιμελητηρίου δίνει τη δυνατότητα για πλήρη διαδραστική επαφή μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών με άμεση και ενεργή συμμετοχή κάθε στιγμή και ταυτόχρονη ανταλλαγή κι εμφάνιση στοιχείων και δεδομένων στις οθόνες των εκπαιδευομένων.
Η υιοθέτηση κι εφαρμογή τέτοιων τεχνολογικών λύσεων επιτρέπει στο Επιμελητήριο Κυκλάδων να προσφέρει σε κάθε κυκλαδίτη επιχειρηματία - στο νησί του και χωρίς να έχει τις πρακτικές δυσκολίες της απόστασης - υψηλής ποιότητας και στάθμης εκπαιδευτικές υπηρεσίες, που, λίγα μόλις χρόνια πριν, θα φάνταζαν μακρινό όνειρο.
 
Καλωσορίζοντας - από την Αθήνα, μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης - τους συμμετέχοντες, ο κ. Αθανάσιος Ρούλιας, Γενικός Διευθυντής της Ε.Ε.Δ.Ε. εξέφρασε τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του για την έναρξη του προγράμματος, τονίζοντας το γεγονός ότι πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο επιτυγχάνεται ένα τέτοιο εγχείρημα, που, σε άλλη περίπτωση, δεν θα ήταν δυνατό λόγω της ιδιαιτερότητας του νομού και των δυσκολιών που δημιουργεί η νησιωτικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.