Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Για τη συγκέντρωση στη Νάξο

Σήμερα στη Νάξο έγιναν καλέσματα για συγκέντρωση από την Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση, τη δημοτική παράταξη “Πολίτες για τα νησιά μας”, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΕΛΜΕ Ν.Κυκλάδων, τον Σύλλογο Δασκάλων και την τοπική επιτροπή του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση στην Πλατεία Μανδηλαρά έγινε στις 11.00πμ, και συνολικά συμμετείχαν περί τα 100-150 άτομα, μικρή συμμετοχή σε σχέση με την ολοκληρωτική επίθεση που δέχεται η κοινωνία από το κεφάλαιο και το κράτος.
Στη συγκέντρωση έγιναν αντιπαραθέσεις και λεκτικές αντεγκλήσεις ανάμεσα σε άτομα της Ανοιχτής Συνέλευσης και της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Νάξου με τους κουμανταδόρους του ΠΑΜΕ, οι οποίοι δεν άφηναν άλλους να χρησιμοποιήσουν τη μικροφωνική, σε μια ακόμα επίδειξη σταλινισμού και κλασικού κκεδικου σεχταρισμού. Ένα ακόμα εξοργιστικό γεγονός είναι ότι, διεκδικώντας την ηγεμονία στην κινητοποίηση, επαναλάμβαναν διαρκώς ότι είναι συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ωστόσο, σύντροφοι και συντρόφισσες άρχισαν να διαβάζουν κείμενα άλλων συλλογικοτήτων από τη ντουντούκα, να φωνάζουμε συνθήματα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και στους γραφειοκράτες, και ξεκαθαρίσαμε δημόσια ότι συμμετέχουμε στην γενική πανελλαδική και πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, και προφανώς δεν συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του, νεοσύστατου στη Νάξο, ΠΑΜΕ.
Μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ (σε στυλ κηδείας) και καθώς οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θεώρησαν ότι έληξε εκεί η παρέμβασή τους, οι υπόλοιποι (περί τα 80 άτομα) πραγματοποιήσαμε πορεία διαμέσου του παραλιακού δρόμου και διασχίσαμε τον κεντρικό εμπορικό δρόμο καταλήγοντας στο Νοσοκομείο Νάξου. Η πορεία αν και μικρή σε όγκο είχε παλμό και φωνάζονταν διαρκώς συνθήματα ενώ μοιράζονταν κείμενα και τρικάκια.

Μια μικρή υποσημείωση: Υπήρξαν άνθρωποι από το μπλοκ του ΠΑΜΕ οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν και ντράπηκαν για τη στάση της ηγεσίας τους. Σε αυτούς απομένει να διαχωριστούν και πλήρως…
Για φωτογραφίες και περισσότερα εδώ:



ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑΞΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.