Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Kάλεσμα για να ζωντανέψει η Άνω Σύρος

Ο λόφος της Άνω Σύρου είναι ένα από τα ομορφότερα και ιστορικότερα μέρη του νησιού. Κατοικείται συνεχόμενα πάνω από 400 χρόνια. Έχει υπάρξει τόπος συνάντησης, γλεντιού, δημιουργίας, αλλά και ολοζώντανης καθημερινότητας για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες.
Τα στενά γραφικά δρομάκια συντηρούν ακόμα τη γοητεία τους. Όμως η ζωντανή καθημερινότητα δεν είναι πια εδώ. Ο οικισμός εδώ και χρόνια ερημώνει. Οι κάτοικοι είναι πλέον λιγοστοί και οι επισκέπτες ανηφορίζουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μια μικρή παρέα, όλων των ηλικιών, ξεκινάει μια προσπάθεια, να δώσει ξανά ζωή σε αυτόν τον λόφο.
Με πολλές ιδέες, καλή διάθεση και ανιδιοτέλεια, προτείνουμε τη δημιουργία μιας μεγάλης παρέας, με στόχο τη διοργάνωση δραστηριοτήτων, που θα ζωντανέψουν τον οικισμό και θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον κατοίκων του νησιού και επισκεπτών.
Εργαστήρια, μουσικές βραδιές, περίπατοι και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς (εννοείται μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), μπορούν να είναι κάποιες από τις δράσεις.
Αν έχετε κάποιες ιδέες, αν γνωρίζετε κάτι (π.χ. κάποια χειροτεχνία) και θέλετε με χαρά να το μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους ή απλά  θέλετε να συμμετέχετε, γιατί σας αρέσει να ανεβαίνετε στο λόφο της Άνω Σύρου,
 
ΕΛΑΤΕ να βρεθούμε
 
το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 16:30
 
στη ΠΙΑΤΣΑ στην ΑΝΩ ΣΥΡΟ (Αίθουσα ΚΑΠΗ)
 
με τα μεζεδάκια σας και το κρασάκι σας,
για να γνωριστούμε, να τα πούμε, να γλεντήσουμε
και να περάσουμε όμορφα.
 
Φίλοι Άνω Σύρου – filoianwsyrou@yahoo.gr
Τηλ.: 22810-85691 Ωρες 17:30-21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.