Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Έγινε σήμερα η ορκωμοσία των περιφερειακών συμβούλων στη Σύρο Γ. Μαχαιρίδης: “ Nα μη συμβιβαστούμε μπροστά στις δυσκολίες»


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης η τελετής ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη, των χωρικών αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Στην ομιλία του, εκλεγμένος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» Γιάννης Μαχαιρίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «μας ενώνει ο ίδιος στόχος. Να νοιώσει ο κάθε κάτοικος του Νότιου Αιγαίου ότι αξίζει να μένει στις ρίζες του, να δημιουργεί στον τόπο του και να έχει δικαίωμα στο όνειρο.
Δικό μας χρέος, να συγκρουστούμε με αυτό που θεωρείται - ή κάποιοι θεωρούν - ότι είναι μοιραίο και αναπόφευκτο για τον νησιώτη.
Να είμαστε απέναντι με όσους πιστεύουν ότι η μοίρα του Αιγαιοπελαγίτη είναι να ζει σε συνθήκες άγονης γραμμής.
Δική μας πλέον υπόθεση είναι να δοθεί οριστικό τέλος σε πολιτικές και νοοτροπίες που καθιστούν τα νησιά του Αρχιπελάγους “δυσμενή μετάθεση”».
Υπογράμμισε επίσης ότι «έστω και ένας Νοτιοπελαγίτης να αισθάνεται ότι δεν απολαμβάνει τα αγαθά της ίσης μεταχείρισης και τις δίκαιης αντιμετώπισης, τότε στο στέρεο οικοδόμημα που φιλοδοξούμε να χτίσουμε θα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της ρωγμής και της κατεδάφισης.
Αυτό δεν είναι αιτούμενο Δωδεκανησιακό ή Κυκλαδίτικο. Δεν είναι απαίτηση του Συριανού ή του Ροδίτη.
Πρόκειται για μια πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα που αφορά και αγγίζει κάθε κάτοικο του Νοτίου Αιγαίου, από τη Σύρο μέχρι τη Ρόδο και από το Καστελόριζο μέχρι την Κέα».
Ο κ. Μαχαιρίδης εξήγησε μάλιστα πως το κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες έχει να κάνει με το πώς σχεδιάστηκε και προωθήθηκε ο Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την ώρα – όπως τόνισε –«επιβάλλεται να αποτυπωθεί καθαρά η ιδιαιτερότητα του χώρου με την αντιστοίχηση των υπηρεσιών, βάσει της ισονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.