Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Κάλεσμα διαλόγου


Φίλες, φίλοι, πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

Αφού σας ξαναευχαριστήσουμε που μας εμπιστεύτηκατε για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, και μας δώσατε τη δύναμη να συνεχίσουμε μέσα από την παρουσία μας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, θα θέλαμε να σας καλέσουμε για να φτιάξουμε μαζί ένα Πλαίσιο Αρχών Λειτουργίας της Παράταξής μας. Αυτό το Πλαίσιο θα περιλαμβάνει ποικιλία θεμάτων, από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας των μελών της Παράταξης, μέχρι τα συγκεκριμένα εκείνα βήματα στρατηγικής που θα προβάλουν τη δουλειά μας στις τοπικές κοινωνίες και θα χτίσουν εκείνες τις εστίες αντίστασης αλλά και δημιουργικής παρέμβασης για τα διάφορα προβλήματα των νησιών μας.

Το Πλαίσιο Αρχών θα βασιστεί στην Εκλογική Διακήρυξη της Παράταξης (http://www.politesna.blogspot.com/) και θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου και αλληλοτροφοδότησης.

Ο διάλογος αυτός μπορεί να γίνει, τόσο με ‘παραδοσιακά’ μέσα (διαζώσης επικοινωνία, τηλεφωνική επικοινωνία κ.λπ.) ή με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (e-mail, κατάθεση απόψεων/προτάσεων στο ιστολόγιό [blog] μας κ.λπ.
Ως πρώτο βήμα της αλληλοτροφοδότησης αποφασίστηκε στην πρόσφατη Συνάντηση της Παράταξης στις 15/1/2011 στην Αθήνα, και δημιουργήθηκε μια ομάδα-Google (Google-group), μέσω της οποίας θα μπορούν να εγγράφονται μέλη και να κατατίθενται απόψεις και προβληματισμοί, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα διαρκές δίκτυο αλληλοενημέρωσης και επικοινωνίας, που να διασφαλίζει κατά το δυνατόν την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των μελών και των φίλων στη διαμόρφωση θέσεων και αποφάσεων.
Σε πρώτη φάση προτείνεται να κουβεντιάσουμε οργανωτικά θέματα της Παράταξης, όπως ‘δομή και λειτουργία’, ‘όργανα αποφάσεων’, ‘θεματικές επιτροπές/ομάδες’, ‘τρόποι επικοινωνίας’, ‘υπεύθυνοι νησιών’ κ.λπ.
Η εγγραφή στην ομάδα-Google είναι εύκολη, αρκεί να δημιουργηθεί (για όσους/ες δεν έχουν) ένας λογαριασμός η-ταχυδρομείου (e-mail) στο Google (η διαδικασία παίρνει μόνο λίγα λεπτά).
Κατόπιν, μέσω της υπερ-σύνδεσης στο Blog μας (ή με αποθήκευση της ιστοσελίδας στα ‘Αγαπημένα’ του φυλλομετρητή [browser] του/της καθενός/μιάς από εμάς) μπορούμε να μπαίνουμε στην ομάδα-Google, χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιούμε για να δούμε την η-αλληλογραφία μας (δηλ. όνομα χρήστη & κωδικό).
Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα μπορούμε να καταθέσουμε απόψεις/ιδέες/πληροφορίες κ.λπ. θα είναι ορατές σε όλους/ες τους/τις εγγεγραμμένους/ες χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.