Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη για το Λιμενικό Ταμείο Σύρου

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Σύρου Ερμούπολης Γιάννη  Δεκαβάλλα και με εισηγητή τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου  Γιώργο  Βελισσαρίου, πραγματοποιήθηκε   στο Δημαρχείο της Σύρου, με θέμα τη διάρθρωση και τη μορφή υποστήριξης που θα παρέχει το νέο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Κύθνου Μανώλης  Φίλιππος, Κέας Αντώνης  Δεμέναγας και Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης.  Συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος του Γραφείου Προγραμματισμού Παύλος  Χατζηγρηγορίου και το στέλεχος Αθηνά  Τσικαλάκη.
Στη συνάντηση, αναλύθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος  και οι γειτονικοί νησιωτικοί Δήμοι στην εφαρμογή των διατάξεων του «Καλλικράτη» που ρυθμίζουν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και ειδικά για το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο που εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα έξι δήμους (Ερμούπολης-Άνω Σύρου-Ποσειδωνίας-Κέας-Κύθνου-Σερίφου). Από τον κ.Βελισσαρίου κατατέθηκαν προβληματισμοί λόγω σοβαρής υποστελέχωσης του Λιμενικού Ταμείου σε ειδικότητες μηχανικών (η μοναδική μηχανικός που απασχολείται σήμερα είναι τοποθετημένη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας), με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία εξυπηρέτησης μελετών και επιβλέψεων λιμενικών έργων. Για να ξεπεραστεί η δυσκολία αυτή, ζητήθηκαν δύο μηχανικοί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να στελεχώσουν την τεχνική υπηρεσία και να αναλάβουν τα λιμενικά μας έργα.
Προτάθηκε επίσης να γίνει ειδικό ερώτημα στο αρμόδιο Υπουργείο για τον τρόπο συνέχισης λειτουργίας του υπάρχοντος σήμερα Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,(εφόσον βέβαια υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα)    και στο μεταξύ να προετοιμάζονται όλοι οι Δήμοι για την ίδρυση Λιμενικών Ταμείων στην έδρα τους, τα οποία στη συνέχεια θα συνεργαστούν μεταξύ τους με συμβάσεις διαδημοτικής συνεργασίας. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Σύρου- Ερμούπολης δεν θα αφήσει κανένα άλλο Δήμο χωρίς υποστήριξη.  Τονίστηκε  όμως παράλληλα ότι στόχος είναι η αυτοεξυπηρέτηση κάθε νησιού, στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή μέχρι την 31-12-2012, όπως προβλέπεται άλλωστε από την σχετική νομοθεσία.  
Οι Δήμαρχοι των άλλων νησιών δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή και ζήτησαν τη βοήθεια. τόσο του Γραφείου Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, όσο και των υπολοίπων υπηρεσιών,  προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις νέες αρμοδιότητές τους στο διάστημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.