Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πληρώνω!

Καρτερός Θανάσης

Η κοινωνία είναι όμηρος της βίας. Η σκοτεινή διαπίστωση ανήκει στην ημιεπίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως, που, για να τη στηρίξει, βάζει στο ίδιο καλάθι τη φασιστική επιδρομή στο Θέατρο Τέχνης, με το «κίνημα» (το φιλοδώρημα των εισαγωγικών δικό τους) για τα εισιτήρια και τα διόδια. Τη βία των ηλιθίων για το "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ", με την αγανάκτηση των θυμάτων για το... "Βουλιάζοντας με το ΠΑΣΟΚ". Τρέχα γύρευε δηλαδή και είναι να απορείς πώς δεν τσουβάλιασαν τους "τζαμπατζήδες" με την Αλ Κάιντα.
Φυσικά, όλοι αυτοί οι ειρηνικοί άνθρωποι, δημοσιογράφοι, υπουργοί, παράγοντες της αγοράς και μουστερήδες του δημοσίου συμφέροντος, που εξανίστανται με τη βία των από κάτω, κάνουν μόκο για τη Βία (με Β κεφαλαίο) των από πάνω, που κατά κύματα σαρώνει την κοινωνία. Ποιος, αλήθεια, έσπασε το συμβόλαιο με τον λαό και δήλωσε, επειδή έτσι του είπαν να πει οι δανειστές και οι αγορές, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ; Οι αποσυνάγωγοι των διοδίων και των λεωφορείων ή οι αρχιερείς του Μνημονίου και ο μηχανισμός επιβολής που μας κάθισαν στο σβέρκο;
Θέλετε να αραδιάσουμε κρούσματα Βίας εναντίον εκατομμυρίων ανυποψίαστων για ό,τι τους περίμενε συμπολιτών μας; Ορίστε: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δήλωσαν σε συνταξιούχους των οχτακοσίων και των εφτακοσίων ευρώ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για ταμεία, συντάξεις, παιδεία, υγεία. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, την ασφάλιση, τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τις αποζημιώσεις απολύσεων. Ένα τεράστιο, πρωτοφανές, οργανωμένο, τρομοκρατικό, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ έχει σκεπάσει σαν μαύρο σύννεφο τη χώρα και τη ζωή μας. Και μόνο η επιλεκτική στραβομάρα τους κάνει να μην το βλέπουν.
Έτσι εκείνοι που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι αγανακτούν για τα ψίχουλα που παίρνει πίσω ένα αυθόρμητο κίνημα. Εκείνοι που εξανίστανται για την καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων, κάνουν το παγώνι μπροστά στη βίαιη ακύρωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Και κλαίγονται ότι η κοινωνία είναι όμηρος όχι στη Βία του Μνημονίου, αλλά σε κείνους που κηρύσσουν ανυπακοή και δεν πληρώνουν εισιτήριο. Οι εμπρηστές, δηλαδή, φωνάζουν να μην καπνίζουμε, γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς! Κάπως έτσι.
Φαρισαίοι βεβαίως. Αλλά και ανόητοι. Γιατί μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε: Μπροστά σε ό,τι προετοιμάζει η Βία τους, οι "τζαμπατζήδες" είναι κατηχητικό…

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=597728

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.