Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δημοτική Αστυνομία Σύρου: Για τον έλεγχο του καπνίσματος στις επιχειρήσεις

Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Σύρου ενημερώνει το κοινό, το οποίο θέτει συνεχώς προφορικά ερωτήματα για τον έλεγχο του καπνίσματος στις επιχειρήσεις -κυρίως- υγειονομικού ενδιαφέροντος, και παράλληλα τους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές καταστημάτων αυτής της κατηγορίας ότι: Στα πλαίσια εφαρμογής ελέγχου του νόμου 3868/2010 περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους (με εξαίρεση σε αυτή τη φάση, ως 31.5.2011, των καζίνο και κέντρων διασκέδασης  άνω των 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική) διενήργησε 150 προελέγχους στα διοικητικά όρια του πρώην Δήμου Ερμούπολης.
 Μετά από νεότερες οδηγίες και εγκυκλίους που επιβάλλουν την ένταση των ελέγχων, και οι οποίες έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία και σε εφαρμογή του νόμου 3862/2010 (πρόγραμμα «Καλλικράτης») θεωρούμε αναγκαία την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα εξής.
 1. Η διατήρηση του «Βιβλίου αναφοράς του ν. 3838/2010» σε όλες τις παραπάνω επιχειρήσεις είναι υποχρεωτική. Η θεώρησή του γίνεται από την αδειοδοτούσα αρχή. Η μη παρουσίαση του θεωρημένου αυτού βιβλίου στα ελεγκτικά όργανα (Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενική Αστυνομία) αποτελεί παράβαση.
 2. Παρομοίως παράβαση αποτελεί η μη ανάρτηση απαγορευτικού σήματος σε εμφανές σημείο της επιχείρησης και ανά 15 τ.μ. αυτής.
 3. Δίνεται προθεσμία 15 ημερών (δηλ. ως 26.2.2011) για την προμήθεια και ανάρτηση των σημάτων καθώς και τη θεώρηση του ειδικού βιβλίου, κυρίως για να έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εκτός των ορίων του πρώην δήμου Ερμούπολης.
Πέραν της προθεσμίας αυτής το δημοτικά αστυνομικά όργανα, είναι υποχρεωμένα για την εφαρμογή του νόμου και την ένταση των ελέγχων σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.