Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ : Το Δημοτικό Συμβούλιο παραμένει παρατηρητής των εξελίξεων

Η Δράση του Συνδυασμού μας ενοχλεί, γιατί ταράζει τα λιμνάζοντα επί χρόνια νερά. Είναι πασιφανές ότι το Νησί μας, η ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ του Αιγαίου, όπως την αποκαλούσαμε κάποτε, δεν είναι πια. Αυτό φαίνεται από την αφαίμαξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, την υποβάθμιση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, τα κλειστά μαγαζιά, από την ανεργία των Νέων, από την κατάρρευση του Τουρισμού, το Νεκρό Ιστορικό Κέντρο, την Παιδεία, μείωση εσόδων του Δήμου (ΚΑΠ, ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΙΣ, κ.λπ.) και άλλα σοβαρά θέματα.
          Ο Συνδυασμός μας ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης του απέναντι στον τόπο μας και στους δημότες, λειτουργεί υπεύθυνα και καταθέτει προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε όλα τα ανωτέρω θέματα να συζητηθούν υπεύθυνα από το Κυρίαρχο Όργανο του Δήμου.
         Περάσαμε στο Δεύτερο μήνα και στην τέταρτη συνεδρίαση και ουδέν σοβαρό θέμα από όλα τα ανωτέρω έχουν έρθει για συζήτηση. Στις προτάσεις μας δε ο Δήμος, απλός παρατηρητής στις εξελίξεις με έγγραφα και επιστολές Δημάρχου ή Προέδρου της ΤΕΔΚ Κυκλάδων απαντά και παίρνει θέσεις για μείζονα ζητήματα.
         Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, κάνουμε συναντήσεις, ζητήσαμε από τους γραμματείς των συμβουλίων να μας ενημερώνουν για τις συνεδριάσεις ηλεκτρονικά, ώστε να μην τους απασχολούμε από το έργο τους. Είμαστε παρόντες αυτό μας ζήτησε ο ψηφοφόρος και αυτό απαιτεί ο Δημότης. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
        Πάνω από όλα όμως πιστεύοντας στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, στηρίζουμε τα Εκλεγμένα Όργανα του Δήμου - Δημοτικό Συμβούλιο, Συμβούλια Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Αντίθετα από την πλειοψηφία δεν βλέπουμε αυτή τη διάθεση, αλλά την κατάλυση των θεσμών.
       Το Δημοτικό Συμβούλιο παραμένει σκόπιμα παρατηρητής των εξελίξεων, οι Χωρικοί Αντιδήμαρχοι θέλουν τον έλεγχο των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, απαιτούν από τους προέδρους ενημέρωση όταν οι γραμματείς είναι στο γραφείο τους και έξω από την πόρτα τους.
   Με την ίδια αποτυχημένη τακτική συστήνονται και άτυπες επιτροπές και πάλι χωρίς απόφαση ή συναίνεση κανενός φορέα και χωρίς να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επιτροπές οι οποίες χειρίζονται θέματα κρίσιμα και καίρια για την πορεία του νησιού όπως η διοργάνωση του καρναβαλιού, (αφήνοντας έξω θεσμούς και πρόσωπα που στήριξαν το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ της Άνω Σύρου τριάντα χρόνια) εκδήλωση η οποία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους επιχειρηματίες του νησιού, καθώς αναμένουν προσέλευση του κόσμου για την ενίσχυση των επιχειρήσεών τους.
Συνεπώς, η πρόχειρη, άτυπη και μυστική σύσταση επιτροπών για τη διαχείριση καίριων θεμάτων για το νησί μας,  ουδέν θετικό αποτέλεσμα πρόκειται να φέρει στο νησί μας, αντίθετα πλήττει αυτό. Η δε σωστή οργάνωση του ενιαίου Δήμου δύναται να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία όλων των φορέων και με υπεύθυνες παρεμβάσεις και θέσεις, όπου αυτό απαιτείται.
Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε θετικά, αλλά με τη λειτουργία και τη συμμετοχή των Οργάνων του Ενιαίου Δήμου, Δημοκρατικά και διάφανα. Η ενημέρωση δε βλάπτει, η σιωπή μόνο υποκρύπτει πολλά.
Μας καλεί ο Κύριος Τζίνης να συνυπογράψουμε το θέμα της Παιδείας για να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν δεν έχει ορισθεί ακόμη η Επιτροπή Παιδείας, όταν ο Δήμος και οι Διευθυντές των Σχολείων έχουν  πάρει έγγραφο του Υπουργείου που τους ζητά έως τέλος του Φλεβάρη να γνωμοδοτήσουν για τις συνενώσεις των Σχολικών Μονάδων, θέμα που πρέπει να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη ομόφωνα, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας και ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα, τα έργα και την πορεία προετοιμασίας για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.
Τα προβλήματα πολλά, η έλλειψη Οργάνωσης και Προσωπικού εμφανές, λάθος χειρισμοί, αργοπορία και έλλειψη Συντονισμού παντού. Σχεδιασμός χωρίς Πρόγραμμα και Προοπτική της Οργάνωσης του Ενιαίου Δήμου. Όλοι το καταμαρτυρούν, οι υπεύθυνοι λένε το αντίθετο. Οι ευθύνες μόνο δικές μας δεν είναι. Από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσαμε να έρθει θέμα το ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ του Ενιαίου Δήμου, να τοποθετηθούμε όλες οι παρατάξεις και να αποφασίσουμε για τη Στρατηγική και τις κατευθύνσεις. Περιμένουμε ίσως να έρθει αφού ολοκληρωθεί ο ερασιτεχνισμός και η διάλυση που εισπράττουμε σήμερα.
Ο Συνδυασμός μας ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ θα είναι μπροστά από τις εξελίξεις, αυτό τους πονά. Δεν θα περιμένουμε και δεν θα δείξουμε ανοχή. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στην πλειοψηφία του κυβερνά τον τόπο είκοσι χρόνια, αυτό διατυμπάνιζαν προεκλογικά, εμπειρία και ετοιμότητα. Έχασαν πολύ χρόνο από το Μάρτη που ψηφίστηκε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ας το αναγνωρίσουν δεν είναι κακό, ο κόσμος απαιτεί ειλικρίνεια από όλους εμάς.
Κλείνοντας θέλω σοβαρά και υπεύθυνα για μια ακόμη φορά να δηλώσω, ας έρθουν τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την πλειοψηφία των Δημοτών μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ θα έχει ο Δήμαρχος για να στηρίξει με δυνατή φωνή όπου απαιτείται το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του τόπου και των Δημοτών μας.
Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές των εξελίξεων και δε θα παραμείνουμε εκεί που θέλει η πλειοψηφία. Θα είμαστε δυναμικά παρόντες, όπου αυτό απαιτείται. Μήπως και έτσι προσπαθήσουν να «αναπτύξουν ταχύτητα». Κάτι είναι και αυτό, κάτι θα έχουμε καταφέρει.

Πάπιτσης Γιώργος
ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.