Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ H Kερατέα φλέγεται-Οδομαχίες ΜΑΤ-κατοίκων

Επί δύο μήνες η κοινωνία της Κερατέας και της Λαυρεωτικής και όχι μόνο, αγωνίζονται για την προστασία του τόπου τους, της αξιοπρέπειας, της νομιμότητας εναντίον της κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου.
Δύο μήνες αντιμέτωποι με τη βία, την καταστολή, την τρομοκρατία, αντιμέτωποι καθημερινά με εκατοντάδες αστυνομικούς που έχουν ζώσει την περιοχή, με έρευνες και εφόδους χωρίς εισαγγελική παρουσία και εντάλματα έρευνας.
Το διάστημα αυτό, απεγνωσμένες και διαρκείς προσπάθειες του Δήμου Κερατέας μέχρι 31.12.2010 και του Δήμου Λαυρεωτικής για διάλογο πέφτουν στο κενό.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνείται κάθε επαφή – δεν απαντά. Οι αρμόδιοι Υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος στέλνουν τελεσίγραφα ότι το παράνομο έργο θα γίνει με την υποστήριξη των ΜΑΤ.

3 σχόλια:

  1. Ο κόσμος αντιστέκεται. Μαθαίνει να πολεμά. Επιστρατεύονται όλα όσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη γραμμή άμυνας και επίθεσης. Από τα πρώτα νεράντζια και λεμονιά, από μαντίλια και κασκόλ μέχρι μαλοξ κσι λάστιχα νερού, γλάστρες πέτρες αλλά και κοκτέιλ φωτός . Ο κόσμος μαθαίνει να πολεμά τον εισβολέα. «παππούδες της κερατέας έμαθαν να στήνουν οδοφράγματα να μαζεύουν πέτρες για τις επιθέσεις των μπάτσων τη νύχτα αλλά και φτιάχνουν πύρινα δώρα προς τα ΜΑΤ. Κάθε νύχτα οι κάτοικοι είναι εκεί δίπλα στα σπίτια τους στα οδοφράγματα και αντιστέκονται. Τα αστικά μέσα παραπληροφόρησης κοιμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλά οι κάτοικοι της Κερατέας ακόμη και μόνοι τους, ακόμη και όταν δεν είχε μάθει κανείς ότι ποδοπατούνται γυναίκες παππούδες και παιδιά είχαν αρχίσει την Αντίσταση. Και μέρα με τη μέρα η αντίσταση αυτή μεγαλώνει και αγριεύει. Φυσικά δεν την αναφέρουν τα κανάλια «ενημέρωσης» του λαού. Το πολύ τίποτα ρεπορτάζ στο πόδι των 30, 40 άντε το πολύ 50 δευτερολέπτων. Ειδικά τα σκουλήκια του Mega δεν βγάζουν άχνα. «Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει»; Έτσι υπαλληλίσκοι του Μπόμπολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για συνεχή ενημέρωση από το μέτωπο της Κερατέας http://lavreotiki.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.