Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ε.Λ.Μ.Ε. Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ψήφισμα για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στέκεται με κάθε τρόπο αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι με το μόνο μέσο που διαθέτουν, την ίδια τους τη ζωή, παλεύουν για το αυτονόητο. Δηλαδή, να ζουν και να εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας, χωρίς να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και διώξεων.
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να επιλύσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας. Οι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες είναι τα θύματα της επίθεσης που κάνει το κεφάλαιο σε όλο τον κόσμο και  οι όμηροι των πολιτικών της ΕΕ αλλά και των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ τόσο και της ΝΔ, και όχι το αντίθετο όπως θέλουν να παρουσιάζεται. Αυτές οι πολιτικές είναι που τους έχουν οδηγήσει σε τραγικό αδιέξοδο, εργαζόμενοι σε καθεστώς μαύρης εργασίας, ενώ δεν τους δίνεται το δικαίωμα ούτε για νομιμοποίηση αλλά ούτε και να φύγουν σε προορισμούς που επιθυμούν.
Παράλληλα, με την κατασκευή του τείχους της “frontex” στον Έβρο και την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών χωρίς χαρτιά, όπου δεν τηρούνται ούτε οι βασικοί και στοιχειώδεις όροι για ανθρώπινη διαβίωση, η κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να αντιγράψει την πολιτική των πλέων ρατσιστικών κρατών στον κόσμο και όψιμων συμμάχων της, Ισραηλινών και Αμερικάνων (βλ. Τείχος του Αίσχους-Φράκτης στα σύνορα Μεξικό και ΗΠΑ-Γκουαντάναμο-Λωρίδα της Γάζα).
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση είναι δικαιολογίες για να μην λύσει το πρόβλημα. Το μεταναστευτικό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με την καταστολή, την στοχοποίηση των αδύνατων και πεινασμένων και την εφαρμογή απάνθρωπων κανονισμών της ΕΕ.  Η κυβέρνηση θα φέρει ακέραια την πολιτική και ηθική ευθύνη για την τύχη των μεταναστών. Τους Έλληνες και τους ξένους εργαζόμενους δεν τους χωρίζει τίποτα αλλά τους ενώνουν τα ίδια προβλήματα και ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.