Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ενεργειακός σχεδιασμός στα νησιά

   Ευρωπαϊκό-Διαμεσογειακό συνέδριο από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ» , θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 στο ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» στην Ερμούπολη Σύρου, με τίτλο «Το Σύμφωνο των Νησιών και ο ρόλος των Νησιωτικών Αρχών στον Ενεργειακό Σχεδιασμό». Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 09.00 με εγγραφές και χαιρετισμούς από περιφερειακές και εθνικές αρχές. Στη συνέχεια  θα γίνει η 1η  συνεδρία με  τίτλο    «Αειφόρος ενεργειακός σχεδιασμός: Μία πρόκληση για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση» και σύμφωνα με το πρόγραμμα κατά τις 11.30 θα γίνει η τελετή υπογραφής του Συμφώνου των Νησιών και η πρόταση για υποδοχή της έδρας του στη Σύρο. Θα ακολουθήσουν ομιλίες καθώς  και η 2η συνεδρία με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κατά τις 13.15, με θέμα «Ευρωπαϊκή και Δια-μεσογειακή συνεργασία προς μια οικονομία χαμηλού άνθρακα για τα νησιά»  με συντονιστή τον κ.Ηλία Ευθυμιόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Ενεργειακού Γραφείου Ίου- Αιγαίου.
    Το πρόγραμμα του Σαββάτου 12-3-2011 θα συνεχιστεί με παράλληλες απογευματινές συνεδρίες . Στην αίθουσα 1 στις 18.30,  θα γίνει  η Γενική Συνέλευση του Δικτύου «ΔΑΦΝΗ» και  στις 19.30 η βράβευση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών  Αποβλήτων ν.Σύρου , που εκπροσωπούσε και τους τρείς πρώην δήμους του νησιού μας, για την μεγάλη επιτυχία που έχει η ανακύκλωση στη Σύρο. Ενώ στην αίθουσα 2 θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 εκπαιδευτικό σεμινάριο για ενεργειακούς υπευθύνους των Δήμων των νησιών του Αιγαίου.
   Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα  γίνει στις 10.00  η 2η συνάντηση του προγράμματος κατάρτισης «Ακαδημία Ενέργειας» του Ενεργειακού Γραφείου Ίου –Αιγαίου και θα ακολουθήσει επίσκεψη σε  διάφορα σημεία  της Σύρου.                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.