Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Για την κατασκευή ΧΥΤΑ Νάξου

 
 Η  θέση της   Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, επομένως  και για την προωθούμενη κατασκευή ΧΥΤΑ στη Νάξο είναι γνωστή.                                            
Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα σοβαρό κοινωνικό, περιβαλλοντικό, πολιτικό ζήτημα. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιπόλαια, βιαστικά, χωρίς μακρόχρονη πρόβλεψη με την αστεία δικαιολογία της πίεσης των προστίμων ή της λογικής να παρουσιάσουν δήθεν έργο.                                                                
Αυτοί που με την πολιτική τους οδήγησαν στη σημερινή οριακή κατάσταση του προβλήματος, αλλά και αυτοί που υπόσχονταν ότι θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα και θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους.
Η διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν δεν αξιοποιηθούν σύγχρονοι μέθοδοι και πρακτικές.
Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων επιβάλει τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, σταθμούς μεταφόρτωσης, χώρους υγειονομικής ταφής των υπολειμ-μάτων  με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προστασίας των κατοίκων, των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και του περιβάλλοντος. Κι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο από δημόσιο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και όχι από την παράδοση του τομέα αυτού στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως προωθείται σήμερα.
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από τις δημοτικές αρχές το σημαντικό αυτό πρόβλημα προκαλεί πολλές απορίες και πολλά ερωτηματικά.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των συμπολιτών μας που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες και ζητάμε :
Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία απαλλοτρίωσης και να ’ρθει το θέμα άμεσα  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.