Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ Για τον πυρηνικό εφιάλτη της Φουκοσίμα

                                     
 Ο καταστροφικός σεισμός της Ιαπωνίας με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους, που είχε ως συνέπεια και τις εκρήξεις στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκοσίμα, δημιουργεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη που θα μπορούσε να ζήσει μέχρι τώρα στον ιστορικό της βίο ολόκληρη η Ανθρωπότητα. Ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Μερικοί βιάστηκαν να περιφρονήσουν τις αγωνίες της Αριστεράς και της Οικολογίας που αδιάκοπα  μιλούσαν για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες χαρακτηρίζοντας τους ωρολογιακές βόμβες μαζικής καταστροφής. Μερικοί δήθεν ειδικοί πυρηνικοί επιστήμονες το είχαν για καύχημα τους μετά το ολοκαύτωμα της ατομικής βόμβας της Χιροσίμας, ότι επιτέλους μπορούμε να χρησιμοποιούμε την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς, για βελτίωση της παραγωγής. Μερικοί άλλοι, πάλι, θεωρούσαν το ολοκαύτωμα του Τσέρνομπιλ ως χρεοκοπία του κομμουνιστικού συστήματος να παρέχει υψηλή ασφάλεια για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας.
Οι εκρήξεις της Φουκοσίμα αποδεικνύουν ότι μας κορόιδευαν, ότι όλα ήταν παραμύθια ή μάλλον ένα μεγάλο ψέμα. Αφελείς πολιτικοί, αρχηγοί ισχυρών χωρών προχώρησαν στη δημιουργία εκατοντάδων πυρηνικών αντιδραστήρων, που πλέον αποτελούν και τη μεγαλύτερη απειλή για τον αφανισμό της Ανθρωπότητας. Με το σεισμό στην Ιαπωνία αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση ασφαλής πυρηνική ενέργεια.
Ο σεισμός της Ιαπωνίας είναι μια αποκάλυψη για τη Διεθνή Κοινότητα να προχωρήσει σε δυναμικές αποφάσεις για τη σωτηρία του Πλανήτη μας. Οι τελευταίες Συνδιασκέψεις Κορυφής των Αρχηγών Κρατών των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον έχουν καταντήσει θέατρο κοροϊδίας και προσπάθειες προστασίας οικονομικών και στρατιωτικών συμφερόντων, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια όσους αγωνιούν αληθινά για το μέλλον του πλανήτη. Η απειλή του ορατού πλέον κινδύνου της ραδιενέργειας είναι η τελευταία μας ελπίδα για τη σωτηρία μας, τη σωτηρία του Πλανήτη μας, την επιβίωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.