Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες»

«Ο Θίασος» φιλοξενεί, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Σύρου, την εξαιρετική παράσταση «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες» του Φεστιβάλ Αθηνών και της εταιρείας θεάτρου Sforaris.

Στις παραλογές του δημοτικού τραγουδιού, όπου «η φαντασία του λαού εκδηλώνεται μετά περισσής ποικιλίας, ελευθερίας και δυνάμεως», και στη σύγχρονη ποίηση στρέφεται με νεανικό ενθουσιασμό η ομάδα Sforaris.

Σε μια σπονδυλωτή παράσταση, ο Γιάννης Καλαβριανός αναδεικνύει ιστορίες με κοινό θέμα ένα «επικίνδυνο» για τον ηθικό κοινωνικό κώδικα γεγονός, που συνεπάγεται συγκρούσεις με κατάληξη ένα φόνο. Ο ζοφερός κόσμος των αφηγηματικών τραγουδιών και το παράλογο της ύπαρξης σχολιάζονται με εικόνες, λέξεις και διασκευασμένους στίχους του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη.

Μετά τη διαδρομή της στο Φεστιβάλ Αθηνών και το Bios η παράσταση ταξιδεύει αυτόν τον χειμώνα στην Ελλάδα με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός, Σκηνική επιμέλεια - κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα - Ράνια Υφαντίδου, Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή, Μουσική διδασκαλία: Κίκα Γεωργίου, Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας

Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Άννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αναστασία Μποζοπούλου, Βασιλική Σαραντοπούλου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 και ώρα 9:15 μμ. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.