Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Σύρας : " Γλοιώδης η στάση των τοπικών κλακαδόρων της ακριβοπληρωμένης φιέστας"

   Η Λαϊκή Συσπείρωση  Σύρας , χαιρετίζει την αγωνιστική κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας της Σύρας, ενάντια  στην  ακριβοπληρωμένη  φιέστα που στήθηκε  στο νησί μας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους τοπικούς χειροκροτητές. Κυβέρνηση και λοιποί κλακαδόροι, υπερεκτιμώντας την αμέριστη στήριξη των έμπορων της ενημέρωσης, επιχείρησαν να στήσουν ένα σκηνοθετημένο κάδρο εικονικής πραγματικότητας, όπου δήθεν ο λαός εγκρίνει την πολιτική τους.
  Απόδειξη για τον χαρακτήρα της φιέστας αποτελούν τόσο η επιλεκτική πρόσκληση ελεγχόμενων από την κυβέρνηση φορέων με αποκλεισμό ακόμη και των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, όσο και η αδιάψευστη έλλειψη οποιασδήποτε ουσιαστικής ανακοίνωσης για τα νησιά μας, ακόμη και από αυτές τις κούφιες επικοινωνιακού χαρακτήρα στις οποίες αρέσκονται οι κυβερνήσεις τις πλουτοκρατίας. Εκτός αν ο λαός μας, που καταδικάζεται  στην φτώχεια και την εξαθλίωση από την πολιτική κυβέρνησης και τρόικα, πρέπει να πληρώσει την  βόλτα του πρωθυπουργού μαζί με μια ντουζίνα υπουργούς  προκειμένου να ανακοινώσουν, με όση αξιοπιστία έχουν, ότι δεν θα αυξήσουν άλλο το ΦΠΑ, δεν θα υποβαθμίσουν κι άλλο το νοσοκομείο   ή ότι προτίθενται να εφαρμόσουν το «μεταφορικό ισοδύναμο» δηλαδή την ακόμη μεγαλύτερη επιδότηση των ακτοπλόων προκειμένου να πληρώνουν οι νησιώτες όσα και στην ξηρά ( όπου με το ξεπούλημα των δρόμων, τα διόδια και τα «φτηνά» καύσιμα του «ελεύθερου ανταγωνισμού»  τα μεταφορικά της στεριάς ακόμη και με το τραίνο συγκρίνονται πλέον με τα αεροπορικά …).
Η διατεταγμένη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, που σημειωτέο ήταν η μόνη οργανωμένη παρέμβαση ξενόφερτων «ταραχοποιών»,η μυστική διοργάνωση της φιέστας με αποκλεισμό των μη κλακαδόρων – χειροκροτητών αλλά και οι χουντικού τύπου δηλώσεις των Πεταλωτή και Ρήγα στην γραμμή Παγκάλου – Καρατζαφέρη που προσπαθούν να αποδώσουν  τις λαϊκές αντιδράσεις σε «συνομωσία» κοινοβουλευτικού κόμματος, δείχνουν τον φόβο μιας ανάλγητης  εξουσίας απέναντι στην λαϊκή οργή που έρχεται. Ταυτόχρονα δείχνουν ότι μια τέτοια εξουσία γίνεται  πραγματικά αδίστακτη όταν αντιλαμβάνεται τα περιθώρια ανοχής του λαού τελειώνουν…
Η Λαϊκή Συσπείρωση  Σύρας βρέθηκε μαζί με τους εργαζόμενους και την νεολαία που διαδήλωσαν απαντώντας και στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ Σύρας. Διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι την διατεταγμένη προκλητική στάση των δυνάμεων καταστολής, την πρωτοφανή χρήση χημικών και βίας,  καθώς και την γλοιώδη στάση των τοπικών κλακαδόρων που αποτελούσαν το διάκοσμο της φιέστας.
Η  Λαϊκή Συσπείρωση  Σύρας καλεί τον λαό και την νεολαία της Σύρας να βγάλουν  συμπεράσματα για την στάση τόσο του περιφερειάρχη όσο  και της δημοτικής αρχής που ανέχτηκαν απαθείς την, διατεταγμένη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  αστυνομική επίθεση κατά του Συριανού λαού.
Ο  Δήμαρχος που με τις δηλώσεις του επέλεξε  να μετατραπεί σε αναμεταδότη του Πεταλωτή, απέδειξε ότι ήταν ενσυνείδητη η απαράδεκτη, ακόμη και για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας, στάση της δημοτικής αρχής. Παρά την επίμονη παρέμβασή  του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, αρνήθηκε να παρέμβει για το σταμάτημα της αστυνομικής βίας ακόμη και όταν πραγματοποιήθηκαν τρομοκρατικές προσαγωγές διαδηλωτών. Ένας δήμαρχος που, πρωτοστατεί στην «αξιοποίηση» ιστορικών τόπων ανοίγοντας το δρόμο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο της ενέργειας, ένας δήμαρχος που   στα πρόσωπα των συμπολιτών του, εργαζόμενων και νεολαίας βλέπει «μεταφερόμενους» και «ταραξίες», δηλώνει, ξεκάθαρα κατά την γνώμη μας, ποιων τα συμφέροντα πραγματικά  υπηρετεί.
Η  Λαϊκή Συσπείρωση  Σύρας, καλεί τον λαό και την νεολαία της Σύρας  να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις στον αγώνα ενάντια  στην πολιτική κυβέρνησης – τρόικα και των κομμάτων της πλουτοκρατίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.