Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων : Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας


Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων χαιρετίζει τις διαδηλώσεις στην πόλη της Σύρου ενάντια στην κυβερνητική φιέστα και το όργιο της αστυνομικής βίας . Ο πρωθυπουργός του μνημονίου  ήρθε να μιλήσει για την δήθεν ανάπτυξη, ενώ σε λίγες μέρες θα πάει άλλη μια φορά να προωθήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών της χώρας, φέρνοντας νέα μέτρα εξαθλίωσης στον ελληνικό λαό.
 
Ταυτόχρονα οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες με την εμπλοκή της στον πόλεμο κατά του λαού  της Λιβύης.

Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας των αστυνομικών δυνάμεων σε φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους, την εκτεταμένη χρήση χημικών και τις συλλήψεις, γεγονότα πρωτόγνωρα στο νησί μας. Η  απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και οι τραυματισμοί μικρών μαθητών, που διαδήλωναν ειρηνικά, είναι η αποκλειστική αιτία που οδήγησε στην δημιουργία επεισοδίων.

Είναι έκθετοι ο  περιφερειάρχης, η δημοτική αρχή και οι τοπικοί παράγοντες που επέλεξαν τον ρόλο του κυβερνητικού χειροκροτητή, ενώ  δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσει η ωμή βία της αστυνομίας, δίνοντάς τους το περιθώριο να εφαρμόσουν τακτικές τύπου Κερατέας.

Παρόλη την καταστολή, η παρέμβαση συνεχίστηκε για ώρες αποδοκιμάζοντας τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του. Με κυρίαρχα συνθήματα «Ούτε ΔΝΤ ούτε και ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ», «Έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ», «Κλέφτες» δόθηκε η απάντηση σε αυτή την πολιτική. Ο πρωθυπουργός ήρθε λαθραία στη Σύρο και έφυγε λαθραία.

Δυστυχώς, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, ενώ το προηγούμενο διάστημα εξαπέλυε «επαναστατικές κορώνες» κατά της κυβέρνησης, τη στιγμή της επίσκεψης διάλεξε να είναι  συνδιοργανωτής της κυβερνητικής φιέστας , παίζοντας παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων του Νεωρίου. Αλήθεια δεν έχει χορτάσει από τα ψέματα της κυβέρνησης;

Οι χουντικής εμπνεύσεως δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Πεταλωτή «περί περιφερόμενων αγανακτισμένων πολιτών» φανερώνουν την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης. Μόνοι περιφερόμενοι είναι οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης, οι κλακαδόροι  και οι δυνάμεις καταστολής. Οι πολίτες αυτής της πόλης, οι πολίτες αυτής της χώρας θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την πολιτική που  υπονομεύει το σύνολο των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων.

Ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ συνεχίζεται και θα εντείνεται παρόλες  τις προσπάθειες των κυβερνητικών εγκαθέτων και των πληρωμένων κονδυλοφόρων . Η μαζικοποίηση της πάλης και η συσπείρωση του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας μπορούν να αποτελέσουν το οργισμένο ποτάμι που θα παρασύρει στο πέρασμα του το μονόδρομο της λιτότητας και των περικοπών που έχει επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση. Πρώτο αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η απεργία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στις 30 Μάρτη, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την αναίρεση της πολιτικής των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων.

 Όλοι στο δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – τοκογλύφων - ΣΕΒ - τρόικας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.