Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αντι-μήνυμα στο “επετειακό” του δημάρχου της Σύρου


“Το έθνος μας έχει μια βαρυσήμαντη ιστορική κληρονομιά που διαγράφει την πίστη του σε υψηλά ιδανικά και ακοίμητες αξίες. Οι σκληροί αγώνες του 1821 για την εθνική μας ανεξαρτησία δηλώνουν την ψυχογραφία του λαού μας. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου τονίζει τις θυσίες για την απόκτηση της ελευθερίας μας.
Η βαρβαρότητα των Τούρκων , οι εξευτελισμοί και οι κακουχίες που πέρασαν τετρακόσια ολόκληρα χρόνια οι Ελληνες, είχαν σημαντικές συνέπειες για την πορεία του έθνους μας. Μέσα από τις στάχτες της Επανάστασης γεννήθηκε το νεοσύστατο ελληνικό κράτος με αγώνες ενάντια στον σκοταδισμό, με οράματα, κόπους και προοπτικές.
Η χώρα μας ταλανίζεται 190 χρόνια μετά, από την οικονομική κρίση και νοικοκυριά δεινοπαθούν για την καθημερινή τους επιβίωση. Για μία ακόμη φορά οι εθνικές δυνάμεις της ομοψυχίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης επιστρατεύονται για την υποστήριξη της πατρίδας μας. Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου, οφείλουμε να αγωνιστούμε για τον Ευαγγελισμό του έθνους μας. Οφείλουμε τη σκυτάλη της ελληνικής δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, να τη διαιωνίσουμε ακέραιη στις γενιές που ακολουθούν.”
Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα και αιτία τα όσα συμβαίνουν, τις τελευταίες -και όχι μόνο- μέρες, να στείλω κι εγώ με τη σειρά μου ένα μήνυμα προς όλους -όσους κάνουν πως δεν ακούνε, πως δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν, μα παρόλα αυτά, σαν ανοίξουν το στόμα τους νομίζουν πως μιλάνε-
και όχι αποκλειστικά και μόνο προς τον κ. Δεκαβάλλα.
«Το έθνος μας έχει μια βαρυσήμαντη ιστορική κληρονομιά που διαγράφει την πίστη σε υψηλά ιδανικά και ακοίμητες αξίες»
Η κληρονομιά που αφήνετε εσείς στις γενιές που έρχονται δεν θα έπρεπε να είναι βαρυσήμαντη; Γιατί εμένα μου φαίνεται βαριά κι ασήκωτη;
Λίγο δύσκολο να διατηρήσουμε ακοίμητες τις αξίες όταν μας ψεκάζετε στους δρόμους και μας λοβοτομείτε στα σπίτια μας. Όσο για την πίστη, έννοια σας, υπάρχει και μέρα με τη μέρα θεριεύει σαν βλέπει να γκρεμοτσακίζετε τα ιδανικά της.
«Οι σκληροί αγώνες…» «…δηλώνουν την ψυχογραφία του λαού μας» «…θυσίες για την απόκτηση της ελευθερίας μας»
Κι εμείς αυτό πιστεύουμε. Με μια διαφορά. Σημαντική. Οι χρονολογίες αλλάζουν. Εμείς είμαστε πάντοτε εδώ. Εσείς όμως, λιποτακτήσατε και πουληθήκατε στον εχθρό. Πετάξατε τη φουστανέλα και σας έμεινε μονάχα το φέσι. Το οποίο, με τη σειρά του, κατέληξε στα δικά μας κεφάλια. 190 χρόνια μετά για ποια ελευθερία μας μιλάτε;

«Η βαρβαρότητα των Τούρκων , οι εξευτελισμοί και οι κακουχίες που πέρασαν τετρακόσια ολόκληρα χρόνια οι Ελληνες, είχαν σημαντικές συνέπειες για την πορεία του έθνους μας. Μέσα από τις στάχτες της Επανάστασης γεννήθηκε το νεοσύστατο ελληνικό κράτος με αγώνες ενάντια στον σκοταδισμό, με οράματα, κόπους και προοπτικές»
Η βαρβαρότητα των κυβερνήσεων, θα έλεγα εγώ –παγκοσμίως, δεν τίθεται θέμα-οι εξευτελισμοί και οι κακουχίες που πέρασαν και περνούν χρόνια οι Έλληνες, είχαν σημαντικές συνέπειες για την πορεία του έθνους μας. Μέσα από τις στάχτες που αφήσατε σε μας, αφού τα κάψατε όλα πια, θα γεννηθεί η επανάσταση με αγώνες ενάντια στον σκοταδισμό, με οράματα, κόπους και προοπτικές.
«Η χώρα μας ταλανίζεται…. από την οικονομική κρίση και νοικοκυριά δεινοπαθούν για την καθημερινή τους επιβίωση»
Γιατί δεν το ανεβάζουμε στο θέατρο Απόλλων; Πιασάρικο θέμα. Επίκαιρο. Πιστεύω θα είναι μια παράσταση που θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνετε και τίποτα άλλο από το να το αναμασάτε λεκτικά, αποχαυνωμένοι. Κι έτσι θα μπει και κανα φράγκο στα ταμεία του κράτους να κλείσετε καμιά τρύπα.
 «Για μία ακόμη φορά οι εθνικές δυνάμεις της ομοψυχίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης επιστρατεύονται για την υποστήριξη της πατρίδας μας. Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου, οφείλουμε να αγωνιστούμε για τον Ευαγγελισμό του έθνους μας»
Μια ερώτηση έχω πάνω σε αυτό: τελικά τα Μ.Α.Τ είναι Μονάδες Αλληλεγγύης της Τάξεως;;; Και αν ναι για ποιες «τάξεις» μιλάμε; Μόνο γυμνασίου και λυκείου; Λίγη αλληλεγγύη και στα παιδιά του δημοτικού δεν θα έβλαπτε, έτσι δεν είναι; Κάποια πράγματα καλό είναι να τα μαθαίνει κανείς όσο είναι μικρός!
Μεταξύ μας πάντως, δεν ξέρω τι σόι «ευαγγελισμό του έθνους» θα δούμε μέσω μπουρδέλων…… όπως προσφάτως ελέχθη, αναμφιβόλως μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου!!!!!
Παρεμπιπτόντως, «Ευαγγελισμός» σημαίνει αναγγελία χαρμόσυνης είδησης (από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια). Δεν έχει πάρει το αυτί μου καμία χαρμόσυνη είδηση τώρα τελευταία. Εσείς μήπως ακούσατε κάτι;
 «Οφείλουμε τη σκυτάλη της ελληνικής δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, να τη διαιωνίσουμε ακέραιη στις γενιές που ακολουθούν»
Για μισό λεπτό. Το θέμα είναι υψίστης σημασίας. Πριν είναι πολύ αργά, ρίξτε μια τελευταία ματιά. Είστε σίγουρος πως κρατάτε τη σκυτάλη της ελληνικής δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης; Γιατί, να με συμπαθάτε, νομίζω πως σας έπεσε κάπου στην διαδρομή-αν την είχατε όντως κάποτε- και αρπάξατε μια στην τύχη, που βόλευε και εξυπηρετούσε το σκοπό σας. Γι’ αυτό σας λέω, αφήστε το. Που να τρέχετε, τώρα. Τζάμπα κόπος. Άσε που ξέχασα να σας το πω: Τη σκυτάλη ,τη βρήκαμε. Πεταμένη στα σκουπίδια. Μην ανησυχείτε, θα την προσέχουμε. Δείξτε λίγη εμπιστοσύνη. Θα την περάσουμε εμείς στις γενιές που ακολουθούν. Αυτή είναι μια «οφειλή» που με χαρά μας θα την «πληρώσουμε». Απλά, αφήστε μας. Σας παρακαλώ, κάντε λίγο στην άκρη. Μας φράζετε το δρόμο.

 Εύη Αρέστη

 Δεν ανήκω πουθενά. Τους «πολιτικούς χούλιγκανς», τους «μπαχαλάκηδες» καθώς και τους «δήθεν αγανακτισμένους πολίτες», προσωπικά, δεν τους κάνω παρέα.

υ.γ. Το ΜΑΥΡΟ εκτός από τις παρελάσεις, φοριέται πολύ και στις εκλογές.

http://anoixtisyneleysi.wordpress.com/2011/03/28/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%87/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.