Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΚΚΕ ΣΥΡΑΣ: Mήνυμα για την 25 Μάρτη 2011

Kke.svg

Με αφορμή τα 190 χρόνια από την  εθνικοαπελευθερωτική και κοινωνική επανάσταση του 1821  η Κ.Ο. Σύρας του Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει όλους όσους σήμερα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς και την πολιτική  των σύγχρονων κοτζαμπάσηδων.
Όλοι αυτοί, «επενδυτές», τραπεζίτες, τοκογλύφοι , βιομήχανοι, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, κομισάριοι της «υψηλής πύλης» των Βρυξελών και της Τρόικα, τοπικοί προεστοί και «άρχοντες», κυβέρνηση και πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, με την βοήθεια των πληρωμένων κονδυλοφόρων και λοιπών εγκαθέτων  της εξουσίας, προσπαθούν να πείσουν τον λαό μας ότι σώζουν τη χώρα ενώ οι ίδιοι είναι η απειλή. Προσπαθούν να πείσουν τον λαό μας ότι η συνταγή εξαθλίωσης που πουλάνε –  ίδιας έμπνευσης με αυτή που εφαρμόζουν τόσα χρόνια – θα μας βγάλει από την κρίση που δημιούργησαν τα αμύθητα κέρδη τους, κέρδη που άρπαξαν από τον ιδρώτα του λαού μας.
Επέβαλαν νέο κεφαλικό φόρο  με μνημόνιο και ψευδολογούν ασύστολα λέγοντάς ότι ζούμε με δανεικά, ενώ ούτε ένα (1) ευρώ δεν καταλήγει στο λαό, αφού δανείζονται στο όνομα του λαού μας αποκλειστικά για να πλουτίζουν οι εντολείς τους, ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι. Γι αυτό το λόγο χρειάζονται μονίμως «θυσίες» ενώ οι προηγούμενες θυσίες δεν είναι ποτέ αρκετές…
Στέλνουν στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, απογόνους αυτών που πολέμησαν τον Ιμπραήμ να μακελέψουν, σαν νέοι «Μπραήμηδες» άλλους λαούς. Σήμερα  στην Λιβύη, στο Αφγανιστάν, χθες στο Κόσοβο στην Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ, όπου δηλαδή τα κοράκια του διεθνούς κεφαλαίου και οι ντόπιοι συνεργάτες τους μυριστούν κέρδη… Βρέθηκε μάλιστα και το ΛΑΟΣ  στην βουλή «διαφωνήσει» με την αποστολή στη Λιβύη αφού δεν κερδίζουμε (!!!) ενώ άλλοι χατζιαβάτηδες  ισχυρίστηκαν ότι οι έλληνες φαντάροι δεν σκοτώνουν – απλά βοηθάνε τον σύγχρονο Ιμπραήμ να κρατά καθαρό το γιαταγάνι..
Χθες έπνιξαν την Σύρα με ΜΑΤ, βία και δακρυγόνα για να μην τσαλακωθεί η φιέστα της κυβέρνησης, ενώ  ισχυρίζονται ότι με παρελάσεις και φανφάρες τιμούν – δήθεν- τους ήρωες του ΄21.. Ποιοι ; Αυτοί  που προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη των αφεντικών τους δεν διστάζουν βγάλουν στο σφυρί κάθε σπιθαμή εδάφους που ποτίστηκε με το αίμα γνωστών και άγνωστων λαϊκών ηρώων.
Θέλουν το λαό μας μοιρολάτρη και προσκυνημένο για να ξεχάσει αυτό που καμιά ιστορία κατά παραγγελιά των ευρω – πουλημένων του κεφαλαίου δεν μπορεί να ξεγράψει :  

Ο λαός μας δημιούργησε την Επανάσταση του 1821 όταν απέρριψε τη μοιρολατρία και εμπιστεύτηκε τη δύναμή του.

Παρόλες τις προσπάθειες των προσκυνημένων του κεφαλαίου να μετατρέψουν στην ιστορική μνήμη και γνώση της επανάστασης σε λήθη και μύθο, το πατριωτικό λαϊκό καθήκον σήμερα για το λαό είναι να μη επιτρέψει να «αξιοποιηθεί» το μέλλον των παιδιών του, να θυσιαστούν οι τελευταίες κατακτήσεις του, να τον καταδικάσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα και τις επιλογές της πλουτοκρατίας.

Σήμερα κιόλας η  χώρα μας  μπορεί να στηριχθεί στα πόδια της, έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί προς όφελος του λαού της. Έχει έμπειρη και ικανή εργατική τάξη και τις αναγκαίες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να αποδεσμευτεί από τις λυκοσυμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας, ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, και να μετατραπούν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε λαϊκή κοινωνική περιουσία. Αυτή η λύση, αυτός ο δρόμος ανάπτυξης είναι ώριμος και όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος για το λαό. Μπορεί να τον ανοίξει με η  συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολουμένων και φτωχών αγροτών .
Οι σημερινοί αγώνες του λαού μας σε πείσμα  κυβέρνησης,  ΝΔ, ΛΑΟΣ του συρφετού της ΤΡΟΙΚΑ και των άλλων δυνάμεων του ευρο – μονόδρομου, αναδείχνουν ότι το μήνυμα της Επανάστασης του 1821, όπως και όλων των άλλων αγωνιστικών ανατάσεων των λαών , ήταν και παραμένει επίκαιρο:

Οι θυσίες του αγώνα είναι μικρότερες από τα δεινά στα οποία οδηγεί ο δρόμος της υποταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.