Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Oι πολίτες δεν εγκρίνουν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική τους

Ως πολίτης αυτής της χώρας και κυρίως ως πολίτης της πιο φιλόξενης και ήρεμης πόλης ( αλλά όχι κοιμισμένης) , καταδικάζω τα όσα συνέβησαν χθες στο κέντρο της Ερμούπολης και τα χαρακτηρίζω επιεικώς απαράδεκτα.
Η «βία» ποτέ δε φέρνει αποτέλεσμα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την καταστολή ειρηνικών διαμαρτυριών είναι αναποτελεσματικοί , αντιδημοκρατικοί και απαράδεκτοι. Η αποδοχή μιας πολιτικής δε γίνεται με συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες μορφές εξουσίας.
Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και τα μέτρα που πήρε , παίρνει και θα πάρει είναι αβάσταχτα για όλους τους Έλληνες πολίτες. Μέτρα που δεν είναι επιλογή τους. Στις εκλογές του 2009 ψήφισαν και επέλεξαν μια κυβέρνηση που εξήγγειλε ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζεται σήμερα.
Είναι επομένως δικαιολογημένη κάθε αντίδραση που εκδηλώνεται με οποιαδήποτε μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας .
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούν και να αφήσουν τις στημένες επικοινωνιακές φιέστες. Ο λαός ξύπνησε. Άλλα μέτρα δεν αντέχει. Πρέπει να καταλάβουν πως οι πολίτες δεν εγκρίνουν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική τους.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο δελτίο τύπου που εξέδωσα( που όλως τυχαίως από κάποιους δε δημοσιεύτηκε) οι πολίτες χόρτασαν από πράσινα ψέματα , υποσχέσεις και επισημάνσεις. Θέλουν αποτελεσματική πολιτική. Θέλουν τρόπους εξόδου από τη κρίση. Μια κρίση που σκότωσε ό,τι δεκαετίες αγωνιζόμενοι είχαν αποκτήσει. Εκείνο που τους έμεινε μόνο και δε σκοτώνεται ούτε με δακρυγόνα , ούτε με χημικά είναι η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια .
Ο χειρότερος τρόπος να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη δίκαιη οργή της κοινωνίας και κυρίως των νέων , που ανησυχούν και αγωνιούν για το μέλλον τους , από τη δική της καταστροφική πολιτική που οδηγεί τη χώρα στο τέλμα και τα νέα παιδιά στην ανεργία και αβεβαιότητα , είναι να τους πνίγει με τα δακρυγόνα και να βάζει απέναντί τους τα ΜΑΤ.


Θέλω να πιστεύω πως ο Πρωθυπουργός του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ. , που έφυγε σχεδόν κυνηγημένος από τη Σύρο , να κατανόησε πως εφ’ όσον συνεχίσει την ίδια πολιτική θα βρίσκει απέναντι του πολίτες που με τη συμπεριφορά τους θα του δηλώνουν πως είναι «ανεπιθύμητος». Η αρχή έγινε από τη Σύρο και έπεται η συνέχεια.
Στο δια ταύτα : όσοι ήλπιζαν σε κάτι θετικό από την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου διαψεύστηκαν και απογοητεύτηκαν.
Απολύτως τίποτα ή μάλλον όπως το περιμέναμε.
Ανάγνωση μιας έκθεσης ιδεών , επισημάνσεις , δικαιολογίες , διαπιστώσεις , αποποίηση ευθυνών και φυσικά υποσχέσεις με τα συνηθισμένα Πασοκικά θα …θα…..θα.
Με λίγα λόγια – ήλθον –είδον και απήλθον. Δυστυχώς ζει στο δικό του πράσινο φανταστικό κόσμο.
Το μόνο θετικό , η αντίδραση του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων που έστειλαν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα πως , όπως κάθε παραμύθι , έτσι και αυτό του ΠΑΣΟΚ , έχει το τέλος του.
Εξάλλου το ψέμα είναι αγαπητό από πολλούς , αλλά για λίγο . Η αλήθεια είναι αυτή που κερδίζει και αντέχει στο χρόνο.


 Χρήστος   Καφτηράνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.