Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης Βάρης και Μέγα Γυαλού

Η παραλία της Βάρης                  Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης στην πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου της Αποχέτευσης των περιοχών της Βάρης και Μέγα Γυαλού. Το έργο που ζητάει ο Δήμος να εκτελεστεί έχει τίτλο «Συλλογή και μεταφορά λυμάτων  Βάρης και Μέγα Γυαλού Βάρης προς την ΕΕΛ Ερμούπολης» και έχει προϋπολογισμό 10.698.063,67 ευρώ.
                  Η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος  περιγράφεται αναλυτικά στο  Τεχνικό Δελτίο καθώς και τα άλλα συνοδευτικά έγγραφα. Προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο ανωτέρω πρόγραμμα η ΔΕΥΑ της Ερμούπολης βεβαιώνει την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ότι ο Βιολογικός  Καθαρισμός της Ερμούπολης είναι σε θέση να εξυπηρετήσει  σ’αυτήν τη φάση τα λύματα από την οικιστική ενότητα Βάρης και Μέγα Γυαλού Βάρης Σύρου, ενώ παράλληλα υπενθυμίζεται ότι έχει συνταχθεί και υπογραφεί ήδη σχέδιο προγραμματικής σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν.3614/2007 μεταξύ του τέως δήμου Ποσειδωνίας Σύρου και της ΔΕΥΑ Ερμούπολης, που αφορά στην εκτέλεση του έργου από τη δημοτική επιχείρηση.   
                   Με δηλώσεις του ο δήμαρχος  Γιάννης Δεκαβάλλας εκφράζει την ικανοποίηση του για την ετοιμότητα που επέδειξαν τόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και η ΔΕΥΑ και δηλώνει ότι αισιοδοξεί  πως το έργο θα ενταχθεί στο συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
                  «Μετά τη Βάρη και το Μέγα Γυαλό» ο δήμαρχος ανέφερε ότι «υπάρχει ήδη σχετική ετοιμότητα και προεργασία τόσο από τον τέως Δήμο Ποσειδωνίας, όσο και από τις σημερινές υπηρεσίες του Δήμου για να προταθούν προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης οι εντάξεις των έργων της Αποχέτευσης του Γαλησσά και της Ύδρευσης του Φοίνικα».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.