Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ (Μάιος 2011)


Μάιος: ο μήνας των βιβλίων. Δύο μεγάλες εκθέσεις, η 8η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη (5-8 Μαΐου), το 34ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο (13-29 Μαΐου), ο λογοτεχνικός διαγωνισμός διηγήματος «Ταξίδι στον Αέρα» που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και τις 28 Ιουνίου, η φιλόδοξη καμπάνια φιλαναγνωσίας του Public, και η τελετή απονομής των Λογοτεχνικών Βραβείων Διαβάζω 2011 στις 17 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη είναι αρκετά κίνητρα για ν’ ανακαλύψουμε την απόλαυση μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου.

Λογοτεχνικά Βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ 2011 – Μικρές λίστες

Στο τεύχος θα βρείτε τις μικρές λίστες των βιβλίων που θα διαγωνιστούν για τα Λογοτεχνικά Βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ 2011 καθώς και τις αιτιολογίες των 2 κριτικών επιτροπών.

Αφιέρωμα: Ιάκωβος Καμπανέλλης – Ο άνθρωπος

Ένα αφιέρωμα – αποχαιρετισμός στο μεγάλο θεατρικό συγγραφέα από ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά, υπήρξαν φίλοι του για πολλά χρόνια και γνώρισαν τον άνθρωπο Καμπανέλλη. Επίσης, δημοσιεύεται τμήμα της συνέντευξης που παραχώρησε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, στο δημοσιογράφο Στέλιο Λουκά, τον Ιανουάριο του 1999. Επιμέλεια: Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Γράφουν ακόμη: Κική Δημουλά, Βάλτερ Πούχνερ, Αλέξης Ζήρας, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μάριος Ποντίκας, Γιώργος Π. Πεφάνης, Γιώργος Μιχαηλίδης, Κώστας Καζάκος, Κάτια Λεμπέση, Γιώργος Γαλάντης. Κριτικές παρουσιάσεις Ο Γιώργος Ν. Περαντωνάκης γράφει για τη Μαρία Κουγιουμτζή (Γιατί κάνει τόσο κρύο στο δωμάτιό σου;), ο Τάσος Γουδέλης για τον Νίνο Φένεκ-Μικελίδη (Θρυμματισμένο γυαλί), ο Χρίστος Παπαγεωργίου για τη Νίκη Τρουλλινού (Ένα μολύβι στο κομοδίνο), η Ελισάβετ Σπαντιδάκη για τη Γαλάτεια Ριζιώτη (Μπαρ Ταρ), η Έλσα Καραγιαννοπούλου για την Κώστια Κοντολέων (Φεύγω), ο Γιάννης Δούκας για τον Κώστα Μαυρουδή (Τέσσερις εποχές), κ.ά.

Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε όλες τις μόνιμες στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, εκδηλώσεις, θερμιδωριανά οξύτονα, της σχολής και της σχόλης, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, comics, ο περιοδεύων, ευπώλητα, βιβλιοθήκες, βιβλιοπαρουσιάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.