Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η κα Χριστοφιλοπούλου οφείλει να λογοδοτήσει στους συριανούς

Στις 21 Μαρτίου, κατά την περίφημη επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σύρο, που περίτρανα πλέον επιβεβαιώνεται ο χαρακτηρισμός της ως “κυβερνητική φιέστα”, υπήρξε μεταξύ άλλων συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας, κας Ε.Χριστοφιλοπούλου, και λοιπών παραγόντων της εκπαίδευσης, με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων του νησιού και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής υπήρξε -υποτίθεται- διάλογος ενώ ζητήθηκε να της αποσταλούν και εγγράφως τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν προκειμένου να επανεξετάσει το ζήτημα της συγχώνευσης των δύο γενικών λυκείων.
Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτεται από τη χθεσινή δημοσιοποίηση του ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις, με ημερομηνία 18 Μαρτίου, η ίδια η κα Χριστοφιλοπούλου είχε ήδη υπογράψει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις από τις 14 Μαρτίου.
Κατόπιν αυτού, εκφράσεις όπως “προσχηματικός διάλογος”, “εμπαιγμός”, “κοροϊδία”, “αναξιοπιστία” πραγματικά μοιάζουν πολύ μικρές να χωρέσουν την απόλυτη ανυποληψία της κυβέρνησης και των στελεχών της, που χωρίς στοιχειώδη “τσίπα” απαξιώνουν και προσβάλλουν κατάφωρα τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη πεμπτουσία τους -τον δημοκρατικό διάλογο, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις κοινωνικές συλλογικότητες.
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της τάχα διαβούλευσης και τα περισπούδαστα προτάγματα “πρώτα ο πολίτης”, “πρώτα ο μαθητής”, καταρρέουν και ακυρώνονται κάθε μέρα μέσα από την κυβερνητική πρακτική.
Η κα Χριστοφιλοπούλου, οι κυβερνητικοί βουλευτές αλλά και τα διευθυντικά στελέχη της εκπαίδευσης που μήνες τώρα παλινωδούν, οφείλουν να λογοδοτήσουν στους συριανούς “ιθαγενείς” οι οποίοι και νοήμονες είναι, και αξιοπρέπεια έχουν, και την απάντηση τους θα δώσουν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.