Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου»

Την Τετάρτη , 11 Μαΐου 2011, στην Κινηματογραφική Λέσχη της Βιβλιοθήκης, θα συνεχίσει η προβολή ταινιών από τον Δεκάλογο του Κισλόφσκι.

Η προβολή θα αρχίσει στις 8.30 μμ .Μετά την προβολή θα γίνει συζήτηση.


Λίγες πληροφορίες για τις ταινίες από το http://tvxs.gr/webtv/ταινίες

Θα προβληθούν η «Εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου. Τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεω σου» Διάρκεια 56 λεπτά

Παραμονή Χριστουγέννων, μια νύχτα όταν οι οικογένειες βρίσκονται μαζί και κανείς δε θέλει να μένει μόνος. Η Εύα επισκέπτεται των πρώην εραστή της Ζάους αργά το βράδυ έξω από σπίτι του. Τα παιδιά του έχουν κοιμηθεί και το γιορτινό τραπέζι έχει σχεδόν τελειώσει. Την ακολουθεί και χωρίζουν το ξημέρωμα.

και η  «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου» Διάρκεια  56 λεπτά

Η Άνκα είναι 20 χρονών και σπουδάζει στη δραματική σχολή. Η μητέρα της έχει πεθάνει εδώ και χρόνια και η ίδια ζει μαζί με τον πατέρα της, τον Μίχαλ, ο οποίος συχνά φεύγει μακριά σε επαγγελματικά ταξίδια. Στο τελευταίο του ταξίδι, η Άνκα βρίσκει έναν φάκελο στο δωμάτιό του, πάνω στον οποίον υπάρχει η επιγραφή: «Να μην ανοιχτεί πριν απ' το θάνατό μου».
Από το σημείο αυτό ο Κριστόφ Κισλόφσκι συνθέτει μια τολμηρή κι ανατρεπτική πλοκή πάνω στο θέμα της τέταρτης εντολής του Δεκαλόγου: «τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.