Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Aναξιοκρατία με «βολέματα» ημετέρων στην πρόσληψη ειδικού συνεργάτη στο δήμο Σύρου

Προκλητική, είναι η ηπιότερη έκφραση με την οποία μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την Ανακοίνωση Πρόσληψης Ειδικού Συνεργάτη από τον ενιαίο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης όπως αυτή έγινε γνωστή από τη δημοσίευσή της την 6η Μαΐου 2011 σε τοπική εφημερίδα.
Τα κριτήρια επιλογής του ειδικού συνεργάτη του ενιαίου Δήμου, όπως αυτά ορίστηκαν από τον ίδιο το δήμαρχο - φωτογραφίζοντας ipso facto το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση -  όσο καλοπροαίρετα και να θέλει να τα αντιμετωπίσει κανείς, κάθε άλλο παρά στο δρόμο της διαφάνειας διαπιστώνει πως … βαδίζουν.
Άλλωστε, πώς εξηγείται η περιοριστικά -ανήκουστη- παράμετρος, που θέτει ως απαιτούμενο προσόν για τον ενδιαφερόμενο για την πρόσληψη να έχει υπηρετήσει ως αιρετός το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Με τα κριτήρια που ο ίδιος έθεσε για την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη που θα έχει ως αντικείμενο θέματα διαχείρισης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, θέματα παρακολούθησης και είσπραξης δημοσίων εσόδων, θέματα διαχείρισης και ελέγχου των οικονομικών του δήμου αλλά και την παρακολούθηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, θέτει, a priori εκτός, αρκετούς από τους ανθρώπους οι οποίοι θα είχαν τη δυνατότητα  λόγω σπουδών (πτυχίων, μεταπτυχιακών κλπ.) να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για αυτή τη θέση.
Παρόμοιες τακτικές παρατηρήσαμε πρόσφατα και με την «ανάληψη» παρεμφερούς θέσης και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Οι παραπάνω τακτικές εκτός από προκλητικές είναι και καταδικαστέες, καθώς φαίνεται ότι ορισμένοι, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειονότητα των Συριανών και επιμένουν να προωθούν ευθαρσώς την αναξιοκρατία με «βολέματα» ημετέρων.
Παραβλέπουν το γεγονός πως υπάρχει στο νησί πλειάδα νέων ανθρώπων, με πτυχία, μεταπτυχιακά και εμπειρία ακόμη, οι οποίοι παρόλο που έχουν τα προσόντα για την πλήρωση της θέσης, κάποιοι φροντίζουν να τους αφήνουν στο περιθώριο.
Αδιαφορούν για την ανεργία που μαστίζει τους νέους, πτυχιούχους και μη, και προωθώντας αναξιοκρατικές μεθόδους και κριτήρια, καλυμμένα με δήθεν στοιχεία νομιμότητας, δε διστάζουν να «βολέψουν» σε συγκεκριμένες θέσεις άτομα του περιβάλλοντός τους, τα οποία κάθε άλλο παρά ανάγκη έχουν τη συγκεκριμένη θέση.
Συντηρούν την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια και τις προβληματικές καταστάσεις και προκαλούν ήδη τις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών, καθώς αφαιρούν τη δυνατότητα από πολλούς άνεργους πτυχιούχους οικονομικών, οι οποίοι έχουν ανάγκη από δουλειά, να διεκδικήσουν ισότιμα μία θέση εργασίας.
Επιπρόσθετα, ελεγκτέα είναι η νομιμότητα της εν λόγω προκήρυξης όσον αφορά στην επιβολή τέτοιας φύσης κριτηρίων σε προκηρύξεις για πλήρωση θέσεων μέσω ΑΣΕΠ.
Ακόμα και νόμιμη να θεωρήσουμε μια τέτοια προκήρυξη, εσείς, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε ότι: «Ό,τι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ΗΘΙΚΟ».
Η απόφαση σχετικά με το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του Ειδικού Συμβούλου, αναμένεται. Μαζί όμως με αυτήν κύριε Δήμαρχε πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας ότι αναμένεται και η δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΣΥΡΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.