Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ντοκιμαντέρ για τα μονοπάτια της Τήνου


Δείτε την Παρασκευή 13 Μαίου 9.00μ.μ. στην ΕΤ1 το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Αλεξίου "Οικολογικά ημερολόγια- Όλα είναι δρόμος" αφιερωμένο στα μονοπάτια της Τήνου. Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Αλέξης Aλεξίου και η συνιδρύτρια των Αλαλαζόντων Τοπίων Δέσποινα Παυλάκη.

Υπόθεση:
O Κάρολος Μέρλιν, Έλληνας με ρίζες κάπου στα βουνά της Αυστρίας, οργώνει τα μονοπάτια της Τήνου αναζητώντας μια μισοσβησμένη διαδρομή που κάποτε χαρτογράφησε ο ίδιος. Το μυστηριώδες αυτό νησί, γεμάτο περιστεριώνες και θρησκευτικά θαύματα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο μονοπατιών σε ολόκληρες τις Κυκλάδες, όχι όμως αρκετό κόσμο για να τα διασχίσει. Σε μια γειτονική διαδρομή, ένα γκρουπ ενήλικων εθελοντών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδίδεται στην ενθουσιώδη συντήρηση του δικτύου. Η συντονίστρια Ιωάννα Παπασταθοπούλου, αρχιτέκτονας με ειδίκευση σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, μας μιλάει για το κλιμακούμενο τοπίο του νησιού, τις απότομες πλαγιές που ανέδειξαν τα περιστέρια σε κτηνοτροφικό ατού, καθώς και τον αγώνα για τη συντήρηση του τοπικού χαρακτήρα. Στην ίδια μάχη έχει πέσει ολόψυχα και ο Γιάννης Ασπρόμουγκος, φυτοπαθολόγος από το Μπενάκειο Ινστιτούτο, που κάνει τα αδύνατα δυνατά να βοηθήσει τους ντόπιους αγρότες να αξιοποιήσουν τις παραδοσιακές ποικιλίες.

Σκηνοθεσία: Αλέξης Αλεξίου
Σενάριο: Αλέξης Αλεξίου, Δέσποινα Παυλάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κασιμάτης
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιατζή
Ήχος: Δημήτρης Βασιλειάδης
Μουσική: Felizol
Παραγωγός: Βάλερυ Κοντάκος, Μαριάννα Οικονόμου
Παραγωγή: DOC3 & ΕΡΤ ΑΕ
Τύπος: Digibeta Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 47'
Έτος Παραγωγής: 2011
Παγκόσμια εκμετάλλευση: DOC 3 Βάλερυ Κοντάκος Μαριάννα Οικονόμου T. 210 322 3395 mhtml:{9771FEF7-BD74-4CCC-81ED-14C3F94B864F}mid://00000470/!x-usc:mailto:vkontakos@aol.com mecon2@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.