Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής : 2η χρονιά λειτουργίας

Ο Δήμος Ερμούπολης, το τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Α΄θμιας Ν. Κυκλάδων και η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν δράσεις που αποσκοπούν στην Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή, συνεργάστηκαν με τους δασκάλους των σχολών οδήγησης του νησιού και λειτούργησαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για δεύτερη χρονιά.
Σκοπός της λειτουργίας του πάρκου είναι να το επισκέπτονται οι μαθητές  στα πλαίσια των σχολικών τους δραστηριοτήτων, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να διαμορφώσουν τον τρόπο που σκέφτονται για την κυκλοφορία, την οδήγηση και να εφαρμόζουν καθημερινά απλές πρακτικές ασφαλούς κυκλοφορίας.
Το Πάρκο επισκέφτηκαν: 10 τάξεις Δημοτικών σχολείων (περίπου 200 μαθητές) και 15 τάξεις Νηπιαγωγείων (περίπου 300 νήπια ).
Το συντονισμό της λειτουργίας του Πάρκου και των επισκέψεων  των σχολείων είχαν οι υπεύθυνες του τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π. Ε. Ν. Κυκλάδων, κ Τάνια Σκρέτα και κ. Χρυσάννα Διαμαντή και την εκπαίδευση έκαναν εθελοντικά ο προϊστάμενος του τμήματος Αδειών κυκλοφορίας Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου,  κ. Φώτης Τσαντήλας και οι δάσκαλοι των σχολών οδήγησης του νησιού κ. Γιάννης Λούβαρης και ο κ. Φραγκίσκος Ρούσσος.
Αξιολογώντας τις δύο χρονιές εκπαίδευσης στο πάρκο, εκτιμούμε  ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και εργαλείο εκπαίδευσης που συντελεί στην διαμόρφωση  κυκλοφοριακής συνείδησης από την παιδική ηλικία, την πρόληψη ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς.
Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.