Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Να μην τολμήσουν να ψηφίσουν τη νέα δόση φτώχειας !

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Tετάρτη 15 Ιουνίου
11 το πρωί μπροστά στο ΝΕΩΡΙΟ – 7 το απόγευμα στην πλ. Μιαούλη
 Συνάδελφε - Συναδέλφισσα,
  Ζούμε μια πρωτοφανή και μεθοδευμένη επιχείρηση υποταγής των εργαζομένων και του λαού μας, προκειμένου να συναινέσουμε  στην καταλήστευση όσων λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας  έχουν απομείνει. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες  του μηχανισμού της ΤΡΟΪΚΑ,  τη σκηνοθετημένη στήριξη  της ΝΔ ( που δήθεν δεν συναινεί αλλά προτείνει τα ίδια και χειρότερα ), το κόμμα Καρατζαφέρη σε ρόλο «λαγού», άλλες δυνάμεις ως δεκανίκια και τα ΜΜΕ των αφεντικών σε ρόλο «φουσκωτών», επιχειρεί,  στο χρόνο που της απομένει, να  παραδώσει τους εργαζόμενους της χώρας μας δεμένους σε εργοδοσία και τοκογλύφους - «πιστωτές». Μετά το στημένο θρίλερ της 5ης δόσης, έρχονται τα ληστρικά μέτρα του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δηλαδή της επόμενης δόσης του συνεχούς μνημονίου, προκειμένου δήθεν να μην πτωχεύσει η χώρα,  την ώρα που μας  καταδικάζουν  στην πιο σκληρή πτώχευση χωρίς επιστροφή!  Επιτέλους ποια είναι η «χώρα» χωρίς το Λαό της ;
Πίσω από το στημένο εκβιασμό κρύβεται ο βασικός τους στόχος, δηλαδή η ενίσχυση των κερδών  των μεγάλων επιχειρήσεων!
  Τα μνημόνια έχουν ήδη σχεδιαστεί και προαποφασιστεί  για να συνεχίσουν να κερδίζουν, παρά την γενικευμένη φτώχεια που φέρνουν τα μέτρα τους! Θέλουν  να κατεβάσουν τα μισθούς και μεροκάματα  στο επίπεδο της Ινδίας και της Κίνας, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να κερδίζουν περισσότερα. Διαλύουν την δημόσια Παιδεία, Υγεία Ασφάλιση και Πρόνοια, προκειμένου να θησαυρίζουν από εκεί που ο λαός δεν μπορεί να κάνει αλλιώς παρά να πληρώσει!  Αυτή είναι η βαρβαρότητα του κεφαλαίου.  Αυτή η πολιτική τσακίζει τη νέα γενιά, τσακίζει τα δικαιώματά της. Η δυσκολία των νέων να δημιουργήσουν οικογένεια  διογκώνεται. Καταργείται και το τελευταία σημείο κρατικής φροντίδας. Οι παιδικοί σταθμοί στοιχίζουν ένα μισθό για κάθε παιδί. Τα ιδιωτικά μαιευτήρια απαιτούν τους μισθούς ενός χρόνου για μια γέννα. Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας των γιατρών του ΙΚΑ και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων γονατίζουν το Λαό στους εμπόρους υγείας. Η παιδεία γίνεται  ακριβό προνόμιο. Τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, όσα σπούδασαν, είναι στην ανεργία και την ανασφάλεια.
  Σήμερα επιβάλλουν νέα φορο -  καταιγίδα  έμμεσων και άμεσων φόρων, κόβουν τις ήδη γελοίες φοροαπαλλαγές, καταργούν συμβάσεις και κατώτερα μεροκάματα, ξεπουλάνε το νερό, το ρεύμα , τους δρόμους, τα λιμάνια,  τα νοσοκομεία, για να εξασφαλίσουν κέρδη στα  κοινωνικά παράσιτα που πλουτίζουν από την εργασία του Λαού ! 
  Μετά από είκοσι χρόνια μεθοδευμένου ξεπουλήματος  επιχειρήσεων που έχουν χτιστεί με τον ιδρώτα των εργαζομένων, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εξηγήσουν γιατί, παρόλα αυτά,  τα ελλείμματα μεγαλώνουν ! 
  Στη Σύρο που το ναυπηγείο ξεπουλήθηκε, με τεράστια μάλιστα «προίκα», στο σημερινό ιδιοκτήτη,  η εργοδοσία, με την στήριξη του  εργοδοτικού συνδικαλισμού, εκβιάζει  εργαζόμενους και κοινωνία προκειμένου να αποκομίσει νέα προνόμια! Αυτό το «μοντέλο» θέλουν να επιβάλλουν !

  Η μαύρη προπαγάνδα όμως ραγίζει ! Η λαϊκή οργή φουσκώνει σε δρόμους και πλατείες ! Μια νέα ελπίδα γεννιέται από την αυθόρμητη παρέμβαση του λαού. Η αγανάκτηση στις πλατείες μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε αποφασιστικές μάχες και στους χώρους της δουλειάς! Κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται οι εργαζόμενοι , οι νέοι , οι άνεργοι  που αρνούνται να υποταχθούν, να σκύψουν το κεφάλι, να αποδεχτούν το δρόμο που τους δείχνει η μαύρη συμμαχία κυβέρνησης -ΤΡΟΪΚΑ -εργοδοσίας.
  Η αγανάκτηση δεν είναι αρκετή! Η δύναμή μας είναι στην οργάνωση  στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά,  στο σχολείο,  στη σχολή. Οι μάχες δεν δίνονται μόνο με  λόγια και  ψηφίσματα,  αλλά μέσα από τους αγώνες που  συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ,  της εργοδοσίας. Η κλοπή της μίζας και της διαφθοράς, είναι σταγόνα μπροστά στην νόμιμη ληστεία  της δουλειάς των εργαζομένων!
Η  αλληλεγγύη αυτών που παράγουν  τον πλούτο  μπορεί να σπάσει την  τρομοκρατία της εργοδοσίας και των πολιτικών της υπαλλήλων.
  Παρά την μεθοδευμένη προσπάθεια των εργοδοτικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να βάλουν «πάγο» στους αγώνες, η λαϊκή οργή «έσπρωξε» την απεργία !  Όλοι στο δρόμο ! Κάθε απεργός είναι αγκάθι στα σχέδια της μαύρης συμμαχίας !  Κάθε διαδηλωτής στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις είναι γροθιά  στην πολιτική τους !

Να μην τολμήσουν να ψηφίσουν  τη νέα δόση φτώχειας ! Να μην τολμήσουν να μας αγνοήσουν !  Να μη χαθεί ούτε μια θέση δουλειάς στο Νεώριο ! Να μην κοπεί ούτε λεπτό από τους μισθούς ! Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους, ενάντια στους εκβιασμούς της εργοδοσίας !
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.