Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Για την αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού

          « Τις τελευταίες μέρες παίζεται δυστυχώς -με περισσή ελαφρότητα και στην πλάτη των γονέων του νησιού μας με βρέφη- ένα παιχνίδι λαϊκισμού και μικροπολιτικής, σχετικά με την πρόταση που έγινε από το Δ.Σ. του Οργανισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου για την αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Για το θέμα λοιπόν αυτό, έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
1.Με την πρόταση του Δ.Σ. του Οργανισμού δεν καταργείται κανένα απολύτως Νομικό  Πρόσωπο του Δήμου γιατί απλά ο Βρεφικός Σταθμός δεν έχει ιδιαίτερη νομική προσωπικότητα. Αυτό βέβαια είναι απλά το τυπικό μέρος του ζητήματος.
2. Δεν απολύεται κανένας απολύτως εργαζόμενος από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό. Αντίθετα όλοι οι εργαζόμενοι του Βρεφονηπιακού περνώντας στο ενιαίο νομικό πρόσωπο του δήμου αποκτούν μεγαλύτερη σιγουριά και εργασιακή ασφάλεια από ό,τι στο παρελθόν, όπου η μισθοδοσία τους εξαρτιόταν από ένα συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο.  
 3. Με το ίδιο προσωπικό που απασχολείται μέχρι σήμερα στο Βρεφονηπιακό  σκοπό είχε   το νέο Νομικό Πρόσωπο να δέχεται στο μέλλον πολλαπλάσια παιδιά στον Παιδικό Σταθμό  και να εξυπηρετεί πολύ περισσότερες οικογένειες από αυτές που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα.  
4. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα χρήματα για την λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού υπάρχουν και είναι εγγεγραμμένα στον Προϋπολογισμό, ωστόσο το δίλημμα που αντιμετωπίζει το Δ.Σ. του Οργανισμού ήτανε το αν μπορεί μέσω της αναστολής λειτουργίας του Βρεφικού Τμήματος, να εξυπηρετηθούν περισσότερες οικογένειες, μέσω της ανάπτυξης περισσότερων Τμημάτων του Παιδικού Σταθμού. Επομένως είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι ισχυρίζονται ότι σκοπός του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν η περιστολή των δαπανών.  
5. Παρόλα αυτά όμως, όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του νεοσύστατου Οργανισμού, θα καταβληθεί προσπάθεια για να μην ανασταλεί τελικά  η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί η αίτηση από  τις αρμόδιες κρατικές αρχές για την  συνέχιση των τριών (3) συμβάσεων εργασίας που αφορούν στην περαιτέρω λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στον Βήσσα. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάμε ότι δεν θα ήτανε λογικό να προτιμηθεί η λειτουργία του Βρεφονηπιακού των δώδεκα βρεφών και να διακοπεί η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού του Βήσσα των πολύ περισσότερων παιδιών. 6.Μετα τις ανωτέρω διευκρινίσεις θεωρούμε ότι θα καταρρεύσει ο μύθος της δήθεν έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας, για την οποία κατηγορήθηκε εντελώς άδικα και με συστηματική παραπληροφόρηση ο Οργανισμός  Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».


                                                   
                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.