Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου : Απύθμενη υποκρισία να μιλάνε για την «ζημιά» στον τουρισμό

  Στην 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κω στις 2 Ιούλη η επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου  επέκρινε έντονα  την αναφορά του  υφυπουργού Γ. Νικητιάδη για τις «αρνητικές» επιπτώσεις στον τουρισμό από τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η  Λίλα Καφαντάρη,  χρειάζεται μεγάλο θράσος από τα στελέχη της κυβέρνησης που έστησε με την χρήση κράτους και παρακράτους την άθλια προβοκάτσια για να τσακίσει τις  κινητοποιήσεις στα πλαίσια  της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας,  στέλνοντας στα νοσοκομεία εκατοντάδες διαδηλωτές, να μιλάνε για την «ζημιά» στον τουρισμό. Χρειάζεται απύθμενη υποκρισία από κάποιους που δηλώνουν «σοσιαλιστές»  να δηλώνουν ότι στραγγαλίζουν τα νησιά  οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες και όχι η πολιτική της φτώχειας για το λαό από την μια και η πολιτική της εφοπλιστικής ασυδοσίας από την άλλη! Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση,  το κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρω- μονόδρομου, θέλουν τον λαό γονατισμένο, να μην αντιδρά στην πολιτική που τον εξαθλιώνει. Ο λαός μας όμως έχει και την πείρα και την δύναμη για να ανατρέψει τα σχέδια της μαύρης συμμαχίας, τόνισε η Λίλα Καφαντάρη.
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  οι παρεμβάσεις των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου  στάθηκαν :

Α. Για το θέμα της ενημέρωσης του σώματος για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς  :
   Με αφορμή  την ενημέρωση του σώματος για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ( ΕΣΠΑ)  , η επικεφαλής του συνδυασμού της  Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου  Λίλα Καφαντάρη τόνισε :
 Αυτή την περίοδο ο λαός μας βιώνει τα αποτελέσματα της πολιτικής που στηρίχτηκε στο παραμύθι του «πακτωλού» των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέρα από την ουσία που αφορά στο αδιάψευστο  πλέον γεγονός ότι η «αξιοποίηση» των κοινοτικών πλαισίων έγινε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή της εκτόξευσης της κερδοφορίας για χούφτας μονοπωλιακών ομίλων, την ώρα που οι πλούσιοι γίνονταν  πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι ( όπως άλλωστε συμβαίνει και στο σύνολο των χωρών της Ευρ. Ένωσης) , υπάρχει και το επίσης αδιάψευστο γεγονός πως, το σύνολο του «πακτωλού» που εισέρευσε στην χώρα- δηλαδή στα θησαυροφυλάκια των μονοπωλιακών επιχειρήσεων- όλα αυτά τα χρόνια, αντιστοιχούν στα τοκοχρεολύσια που υποχρεώνεται να πληρώσει ο λαός μας στους  ίδιους, κατά κύριο λόγο, τοκογλύφους,  μέσα σε ένα  χρόνο !!!
Σήμερα ο λαός μας και εδώ στο Νότιο Αιγαίο, τόνισε η Λίλα Καφαντάρη, μπορεί να κρίνει αν τα εκατομμύρια των κοινοτικών πλαισίων αξιοποιήθηκαν για την κάλυψη λαϊκών αναγκών ή για την  ισοπέδωση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Για παράδειγμα στην εισήγηση για το ΕΣΠΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ως βασική προτεραιότητα η «ενίσχυση της απασχόλησης», την ώρα που ο Δήμος της Κω προσλαμβάνει, στα πλαίσια του Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης που ενέκρινε πρόσφατα η πλειοψηφία του Π.Σ.,  ανέργους  που θα πληρώνονται μισθούς πείνας από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή με τα λεφτά των ανέργων (!) Σε  τέτοια «απασχόληση» στοχεύουν χρόνια τώρα τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης… Χαρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις μέσω των «αναπτυξιακών» νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την ώρα που οι επιχειρήσεις αυτές απέλυαν προσωπικό ( π.χ. το Κλάμπ Μετιτερανέ  στην Κω) ή προχωρούσαν σε εκβιαστικές μειώσεις  αποδοχών των εργαζομένων «λόγω της κρίσης» κ.λ.π. Ενώ σήμερα  υποβαθμίζονται νοσοκομεία, υπολειτουργούν  κέντρα υγείας και συγχωνεύονται σχολεία  στα νησιά μας «γιατί δεν υπάρχει σάλιο»,  δόθηκαν  δεκάδες εκατομμύρια για κατάρτιση ανέργων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, σε εμπόρους «δεξιοτήτων», χωρίς ποτέ να μετρήσει κανείς πόσοι από αυτούς που καταρτίστηκαν  βρήκαν δουλειά στο αντικείμενο της κατάρτισης !!! 
Μας είπατε ότι σύμφωνα με το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας θα επιχειρηθεί να στηριχτεί σ’ ένα νέο, δυναμικό και καινοτόμο πόλο ανάπτυξης, που αφορά στην έρευνα και παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας (!) την ώρα που διατίθενται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή για το «επιχειρησιακό» πρόγραμμα π.χ. του Δήμου Κω…Με τέτοια «προϊόντα» υψηλής τεχνολογίας έφτασαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τον λαό μας στην σημερινή κατάσταση !
Μιλάτε για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας σε όλους τους παραγωγικούς τομείς επικεντρώνοντας  στον τριτογενή τομέα και ιδιαίτερα στον τουρισμό, όταν γνωρίζουμε όλοι ότι κοινωνίες  και οικονομίες χωρίς πρωτογενή και δευτερογενή τομέα έχουν χάρτινα πόδια. Πόσο περισσότερο  ενίσχυση της επιχειρηματικότητας χρειάζεται π.χ. η τουριστική Καρδάμαινα ώστε να έχουν νερό οι κάτοικοι ; Μιλάτε για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εννοείτε τις συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και στα κρουαζιερόπλοια, ή για τα στραβά μάτια  για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα τύπου “SEA DIAMOND” που συνοδεύονται από σκανδαλώδεις εισφοροαπαλλαγές  εκατομμυρίων στους εφοπλιστές, σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων που οδηγούνται στην χρεοκοπία.
Μιλάτε για ανάπτυξη με το μυαλό στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό και τους εργαζόμενους να παλέψουν για την ανάπτυξη που εξασφαλίζει σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους,  εισόδημα που επαρκεί για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, μόρφωση, υγεία πρόνοια  και ασφάλιση υψηλής ποιότητας για όλους και δωρεάν, ελεύθερο χρόνο, πολιτισμό, βιώσιμο  περιβάλλον.
Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία εργαζόμαστε  σε μετωπική σύγκρουση με την «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας που υπηρετούν παρατάξεις και κόμματα του ευρω –μονόδρομου. Τέτοια ανάπτυξη μπορεί να εξασφαλιστεί  για το λαό μας  μόνο όταν ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι γίνει κοινωνική ιδιοκτησία, στα πλαίσια της Λαϊκής  Εξουσίας με κεντρικό σχεδιασμό και γνώμονα την κάλυψη των  αναγκών του Λαού μας. Μόνο έτσι μπορούν να αξιοποιηθούν οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του εργαζόμενου Λαού σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας!
      
Β. Για το θέμα των προσλήψεων συμβασιούχων  :
   Κατά την συζήτηση  του 8ου θέματος, το σώμα ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε από την κυβέρνηση η πρόσληψη εξήντα ( 60)  υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τους εκατόν ογδόντα ( 180)  που είχε ζητήσει ο περιφερειάρχης. Η  επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου Λ. Καφαντάρη, τόνισε την ανακολουθία της πλειοψηφίας και του περιφερειάρχη, όταν έχουν αποφανθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρειάζεται περίπου το διπλάσιο προσωπικό στην βάση των πάγιων και διαρκών υπηρεσιακών αναγκών, και τελικά  ως κυβερνητικό υποχείριο  αρκείται στην πρόσληψη του 1/10 του αναγκαίου προσωπικού και μάλιστα με εργασιακή σχέση ομηρίας ! Αποδείχνεται έτσι ότι η τοπική διοίκηση λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης προλειαίνοντας το έδαφος για  την εφαρμογή των πιο αντεργατικών μέτρων. Αποδείχτηκε όμως και η υποκρισία των υπόλοιπων παρατάξεων του ευρω - μονόδρομου που δηλώνουν ότι στέκονται δήθεν ενάντια σε «μνημόνιο» και  «μεσοπρόθεσμο» όταν καταψήφισαν         ή δεν στήριξαν   την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου τουλάχιστο να απαιτηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι προσλήψεις να αφορούν μόνιμο προσωπικό! Ειδικά για την παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ η υποκρισία ξεπερνά κάθε όριο, όταν τα στελέχη της θέλουν να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ ουσιαστικά συνηγορούν για την πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις ομηρίας…  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.