Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Συνεχίζεται το αεροπορικό δρομολόγιο Αθήνας-Σύρου

Δεκτό έγινε το αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να μη διακοπεί η αεροπορική σύνδεση της Σύρου με την Αθήνα.

Ο κ. Μαχαιρίδης ενημερώθηκε από τον υπουργό κ. Ραγκούση ότι το δρομολόγιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας Αθήνας-Σύρου-Αθήνας συνεχίζεται κανονικά.

Ο Περιφερειάρχης με συντονισμένες ενέργειες προς τους καθ ύλη αρμόδιους αλλά και με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση ζητούσε να ενταχθεί η γραμμή Αθήνα – Σύρο -Αθήνα στα επιδοτούμενα δρομολόγια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση του δρομολογίου, το οποίο η Ολυμπιακή Αεροπορία έκρινε οικονομικά ασύμφορο και επρόκειτο να διακόψει από τις 26 Ιουλίου 2011.

Ο Υπουργός κ. Ραγκούσης έδωσε εντολή για την εκκίνηση της απαιτούμενης διαδικασίας προς ένταξη της γραμμής σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας και τελικά το δρομολόγιο δεν θα διακοπεί.
Ο Δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας με δήλωση του ευχαριστεί τον Υπουργό για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση του, δηλώνοντας  ταυτόχρονα ότι τα δρομολόγια της Ολυμπιακής είναι άκρως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών της Σύρου αλλά και για την εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης του νησιού.  
     Επίσης ο Δήμαρχος τονίζει ότι η έναρξη της διαδικασίας που ξεκίνησε το Υπουργείο Μεταφορών για την ένταξη της Σύρου στις επιδοτούμενες γραμμές  δίνοντας τη σχετική εντολή προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αναμένεται να εξασφαλίσει όχι μόνο αεροπορικά δρομολόγια αλλά και φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για όλους τους πολίτες. 

1 σχόλιο:

  1. Εκεί έχουμε καταντήσει, να πανηγυρίζουμε σαν επιτυχίες πράγματα που έπρεπε να είναι αυτονόητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.